Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Ľuďom začali chodiť záhadné balíčky plné semien: Úrady už vedia, kto a prečo ich posiela!

(Zdroj: Facebook/Commissioner Andy Gipson)

WASHINGTON - Úrady v Spojených štátoch zostali v pozore po tom, čo ľudia začali dostávať balíčky záhadných semien. Údajne pochádzajú z Číny. V skutočnosti však ide o podvod, ktorý má zvýšiť hodnotenie predajcov na Amazone. Vyzývajú preto všetkých, aby podobné balíčky odovzdali kompetentným úradom.

Takmer vo všetkých amerických štátoch zaznamenali záhadné balíčky plné semien, ktoré prišli doslova odnikiaľ. Tamojšie úrady sa domnievajú, že semená pochádzajú z Číny. Americké ministerstvo poľnohospodárstva (USDA) preto vyzvalo každého, kto dostane takýto nevyžiadaný balíček, aby kontaktoval svojho štátneho regulátora. Po ďalšom skúmaní USDA sa ukázalo, že ide o celkom neškodné semená. "Identifikovali sme štrnásť rôznych druhov semien, vrátane horčice, kapusty, ibišteka, ruže a niektorých bylín, ako je mäta, šalvia, rozmarín či levanduľa," informoval Usáma El-Lissy z programu na ochranu rastlín Veterinárnej inšpekčnej služby zvierat a rastlín.

Po úspešnej identifikácii semien však stále zostávalo záhadou, prečo sa ocitajú v rukách Američanov. USDA sa však domnieva, že ich posielajú predajcovia z Amazonu preto, aby si zvýšili hodnotenie. Balíčky posielajú náhodným ľuďom, ktorí potom produkt hodnotia na falošnom profile stránky. Tým sa zvýši hodnotenie predajcov a ich skutočné produkty sa začnú zobrazovať ako navrhované produkty iným zákazníkom.

Pracovníci USDA medzitým zbierajú vzorky v snahe zistiť, či semená obsahujú niečo, čo by mohlo predstavovať hrozbu pre americké poľnohospodárstvo alebo životné prostredie.

Viac o téme: ZáhadaSemeno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu