Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Trápi vás prechladnutie? Posilnite si imunitu!

Upchatý nos, zapálené hrdlo, kašeľ, bolesti svalov - to sú najčastejšie príznaky nepríjemných nachladnutí. V týchto chladných dňoch podlieha nádche či chrípke čoraz viac ľudí. Nový Čas prináša niekoľko tipov, ktoré posilnia vašu imunitu, zabránia vypuknutiu choroby, alebo ju rýchlejšie potlačia.

Vitamíny a minerály

Najlepšie je brániť sa pred vírusmi alebo baktériami vitamínmi, minerálmi a dôležitá je tiež probiotická kultúra, ktorá pozitívne ovplyvňuje črevnú mikroflóru. Prirodzené prostredie v črevách vám zlepší imunitu a v kombinácií s ďalšími vitamínmi vás do značnej miery pred chrípkou ochráni.

Hliva ustricová

Malým prírodným zázrakom na posilnenie imunity je hliva ustricová. Aktivuje totiž bunky zaisťujúce prirodzenú ochranu organizmu. Mali by ste ju užívať, ak sa u vás často opakujú infekcie. Vhodná je však tiež pre alergikov, diabetikov a dokonca je účinná aj pri liečbe vysokého krvného tlaku, rakoviny i vírusových bradavíc.

Zinková bariéra

Najlepším ochranným štítom pred vírusmi a baktériami je zinok. Na slizniciach vytvára takmer nepriechodnú bariéru. Ak už v tele vírus máte, zinok v spolupráci s vitamínom C dokáže zabrániť jeho ďalšiemu rozmnožovaniu. To pomáha bielym krvinkám rýchlejšie si s chorobou poradiť a potlačiť jej prejavy v podobe nádchy či kašľa.

Bylinky

Ak nechcete prijímať iba syntetické vitamíny a látky, v lekárňach zoženiete na zvýšenie odolnosti aj prírodne produkty. Najmä echinacea v kombinácii so šípkami či skorocelom ponúka možnosti, ako si posilniť prirodzenú imunitu. V období zvýšeného výskytu infekcií je to preto tá správna voľba.

Špeciálne čaje

Pre tých, ktorí neradi hltajú tabletky či pijú sirupy sú v ponuke aj čaje. Táto voľba je vhodná najmä pre malé deti. Aj v špeciálnych čajoch sa nachádzajú prirodzené zdroje minerálov, vitamínov, stopových prvkov a antioxidantov. Pravidelné pitie týchto čajov vám pomôže posilniť odolnosť proti bežných infekciám.

Čo ešte zaberá?

  • otužujte sa

  • zdravo sa stravujte

  • pite dostatok tekutín

  • cvičte a hýbte sa

  • doprajte si odpočinok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu