Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Muža roky tak veľmi bolela hlava, až zvracal: Odporná príčina, ani to nechcite vedieť!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/abc4utah)

AUSTIN - Muž zo Spojených štátov dlhodobo trpel intenzívnymi bolesťami hlavy sprevádzanými zvracaním. Lekári ho poslali na magnetickú rezonanciu, ktorá odhalila príčinu jeho zdravotných problémov. Ukázalo sa, že v mozgu mal niekoľko rokov pásomnicu. Neurológ opísal tento prípad ako zriedkavý a výnimočný.

Gerardo sa dlhé roky sťažoval na silné bolesti hlavy a často aj zvracal. Minulý rok počas futbalového zápasu z ničoho nič omdlel. Keď ho v nemocnici vyšetrili lekári, zistili, v jeho mozgu sa nachádza pásomnica. Dostala sa tam podľa všetkého pred desiatimi rokmi po konzumácii nedostatočne prepečeného bravčového mäsa, na ktorom si Američan pochutnával na dovolenke v Mexiku.

Ako červ dorastal, spôsoboval svojmu hostiteľovi čoraz väčšie problémy. Pacient musel absolvovať zložitý chirurgický zákrok, ktorý bol úspešný. Gerardo neskôr uviedol, že tento druh parazita mala pred niekoľkými rokmi v tele aj jeho sestra. 

VIDEO Muža roky tak
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/abc4utah)

"V prípade tohto muža išlo o skutočne mimoriadny prípad," uviedol neurológ Jordan Amadio. Hlavným rizikovým faktorom nákazy je konzumácia surového alebo tepelne nedostatočne spracovaného hovädzieho a bravčového mäsa. Príznaky nákazy parazitom môžu byť rôzne, pomerne často sa vyskytuje v Texase a Kalifornii. Preto podľa lekára väčšina ľudí s pásomnicou nepozoruje vážnejšie problémy, ktoré by ich upozornili na prítomnosť cudzopasníka v tele. 

Viac o téme: MozogParazitPásomnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu