Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO Tínedžerka (15) vyzerala ako 60-ročná starena: Podstúpila plastiku, odpadnete, ako teraz vyzerá!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Health District Africana)

ŠEN-JANG - Pätnásťročnú Číňanku šikanovali spolužiaci, pretože mala vráskavú tvár, kvôli ktorej vyzerala ako šesťdesiatročná žena. S pomocou ľudí sa jej podarilo vyzbierať dostatok peňazí na to, aby mohla podstúpiť plastickú operáciu. Po zákroku skončila tínedžerka v slzách, takmer nespoznala samu seba.

Xiao Fengová trpí progíliou, zriedkavou genetickou poruchou zvanou progéria, ktorá sa vyskytuje u jedného z ôsmich miliónov detí. V dôsledku toho vyzerá o niekoľko desaťročí staršie. V škole si kvôli tomu prežila dlhé roky krutej šikany. "Mám 15 rokov, ale moja tvár vyzerala na 60. Nikto sa so mnou nechcel baviť, iba holuby boli ochotné sprevádzať ma. Nemala som žiadnych kamarátov," spomína dievčina na školské časy. 

FOTO Tínedžerka (15) vyzerala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Health District Africana)

Po ukončení strednej školy sa kvôli svojmu vzhľadu vzdala vysokoškolského štúdia. V prípade Xiao porucha postihla len pokožku, nie jej vnútorné orgány. Vďaka výzve sa jej podarilo vyzbierať v prepočte takmer 24-tisíc eur. Vlani 29. decembra konečne podstúpila vysnívanú operáciu, počas ktorej jej v nemocnici v meste Šen-jang odstránili sedem centimetrov nadbytočnej kože. Chirurgovia pacientke nanovo vyformovali nos, obočie a ústa. Riaditeľka nemocnice Shi Lingzhiová prezradila, že Fengovej odpustili niektoré výdavky, ktoré by sa inak vyšplhali až na 66-tisíc eur. Lekári totiž chceli, aby tínedžerka využila vyzbierané peniaze na zotavenie a návrat do školských lavíc. 

FOTO Tínedžerka (15) vyzerala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Health District Africana)

Xiao do poslednej chvíle netušila, ako vyzerá jej nová tvár. Keď sa konečne videla v zrkadle, neubránila sa slzám. "Moja dcéra dnes zažíva najšťastnejší deň v živote," vyhlásil jej otec Wang Hongde. Je treba dodať, že plastická operácia sa naozaj mimoriadne vydarila a Xiao neskutočne opeknela. 

Viac o téme: Plastická operáciaStarnutieProgéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu