Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kamaráti spolu hrali online hru: Zrazu tínedžer prestal odpisovať, zlá predtucha sa naplnila

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Youtube/Sky News)

WIDNES - O tom, že internet skracuje vzdialenosti medzi ľuďmi, nie je pochýb. Dokazuje to aj kuriózna situácia, na začiatku ktorej bola online hra medzi dievčaťom v americkom Texase a mladíkom vo Veľkej Británii. Zábava sa však nečakane zmenila na boj o ľudský život. Ten sa iba vďaka duchaprítomnosti Američanky neskončil tragédiou.

Neuveriteľná zhoda náhod a najmä online komunikácia zohrali najvážnejšiu úlohu pri záchrane sedemnásťročného Aidana Jacksona z mesta Widnes. Angličana prepadol náhly záchvat práve v čase, keď mal rozbehnutú online hru s dvadsaťročnou Diou Lethoraovou z Texasu. Tínedžer neskôr uviedol, že sa cítil trochu zvláštne a chcel si ľahnúť. Prišlo mu však veľmi zle, a tak akurát stihol do mikrofónu svojej protihráčke povedať, že dostal záchvat. Keďže prestal komunikovať, Američanka okamžite zalarmovala pohotovostnú službu na druhej strane zemegule. "Volám zo Spojených štátov, telefonovala som s kamarátom. Stihol mi povedať, že dostal záchvat a už neodpovedá. Mám jeho adresu, žije wo Widnes v grófstve Cheshire. Prepáčte, ak to znie zmätene, ale trasiem sa," povedala dievčina britským záchranárom vzdialeným viac ako 8000 kilometrov od jej bydliska. 

Kamaráti spolu hrali online
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/TuffUpNorf)

Paradoxné je, že v čase, keď Jackson vo svojej izbe na prvom poschodí rodinného domu bojoval o život, na prízemí obaja jeho nič netušiaci rodičia pozerali televízor. "Zrazu začali húkať sirény a k nášmu domu sa rútili policajti a záchranári. Oznámili mi, že boli privolaní kvôli nejakému mladému mužovi. Presviedčala som ich, že my sme nikomu nevolali," spomína si Aidanova mama. 

Kamaráti spolu hrali online
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Sky News)

Keď jej však oznámili, že hovor prijali z USA, vtedy jej napadlo, že môže ísť o jej syna. Preto sa všetci rozbehli hore. Pomoc prišla našťastie včas, chlapec skončil v nemocnici. "Zachránil ma ten telefonát. Dii som sa poďakoval ešte z nemocnice, keď mi mama priniesla tablet," uviedol Aidan. 

Viac o téme: ZáchvatOnline hra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu