Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dievčina šla s mamou nakúpiť, o dve minúty pri jej aute stáli policajti: Neuveriteľná pokuta

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Gabrielle Davies)

WREXHAM - Strážcom parkoviska v severnom Walese stačili dve minúty na to, aby udelili miestnej obyvateľke pokutu za parkovanie. Svoje auto pritom odstavila na mieste, kde má povolené parkovať. Úplne zbytočne vysvetľovala, že jej mama je telesne postihnutá, policajti argumentovali legislatívou a odmietli sa s ňou ďalej baviť.

Nákupy v meste Wrexham sa Gabrielle Daviesovej a jej matke neplánovane predražili. Mladá šoférka si iba na dve minúty odskočila od svojho auta a už pri ňom stáli policajti. "Zaparkovala som na mieste pre telesne postihnutých, moja mama je totiž invalid. Má aj modrú tabuľku, no zabudla som ju vyložiť," hovorí Britka. Hneď, ako zbadala, že sa blížia policajti, bežala za nimi, aby im situáciu vysvetlila. Povedala, že sprevádza chorú matku, ktorú vyložila v neďalekom obchode a že hneď po tom idú spolu nakupovať.

Dievčina šla s mamou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

S mužmi zákona to ale nepohlo. Podľa platnej legislatívy totiž musí byť označenie viditeľne umiestnené na vozidle. Policajti argumentovali aj tým, že veľa ľudí zneužíva parkovacie miesta pre telesne postihnutých. Litera zákona však jasne hovorí, že každé auto zaparkované na týchto miestach musí byť riadne označené. 

FOTO Rišo načapal diplomata na invalidnom: Vytiahol foťák a prišla drzá reakcia prominenta

Daviesová ale tvrdí, že na vystavenie povinného označenia by mali mať parkujúci šoféri určitý čas. Pri písaní sťažnosti vedeniu mesta sa chystá navrhnúť, aby sa tým zaoberala mestská rada. "Trváme na tom, že táto pokuta bola udelená oprávnene z dôvodu porušenia podmienok týkajúcich sa používania označenia pre občanov so zdravotným postihnutím. Existuje odvolací postup a podrobnosti sú uvedené na zadnej strane pokutového lístka," uviedol šéf policajného oddelenia Darren Williams.

Viac o téme: ParkovanieInvalidPokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu