Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Cestovateľská MAPA najnebezpečnejších krajín roku 2020, pozor aj na najnebezpečnejšie ulice sveta!

Mapa najnebezpečnejších krajín roku 2020.
Mapa najnebezpečnejších krajín roku 2020. (Zdroj: International SOS)

SINGAPUR - Podľa najnovšieho cestovateľského sprievodcu sú Somálsko a Líbya najnebezpečnejšími krajinami roku 2020. Interaktívna "cestovateľská mapa rizík" posudzuje krajiny na základe toho, do akej miery majú turisti problém s bezpečnosťou a zdravotnou starostlivosťou. Ak sa budúci rok chystáte do severských krajín, robíte dobre. Tie totiž patria medzi najbezpečnejšie.

Ak už teraz plánujete budúcoročnú dovolenku, zíde sa vám tento sprievodca pre cestovateľov. Jeho súčasťou je interaktívna mapa, ktorá krajiny posudzuje na základe rizík spojených so zdravím, poistením či bezpečnosťou v tamojších krajinách.

Interaktívnu mapu vytvorili medzinárodní zdravotnícki a bezpečnostní špecialisti z organizácie International SOS. Ukázalo sa, že medzi najnebezpečnejšie krajiny patria Somálsko a Líbya. V tesnom závese sa držia Afganistan a Venezuela. Naopak, medzi najbezpečnejšie krajiny patria Nórsko, Fínsko či Island.

Mapa najnebezpečnejších krajín roku
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: International SOS)

Pokiaľ ide o zdravotné riziká, veľmi zle sú na tom krajiny ako Niger, Sierra Leone, Libéria, Guinea, no aj Jemen, Sýria či Severná Kórea. Turisti, ktorí budúci rok navštívia Európu, Ameriku, Kanadu, Nový Zéland, Japonsko, Južnú Kóreu alebo Austráliu, majú najmenšiu šancu na nákazu.

Čítajte aj: Desať hrôzostrašných snov, ktoré by ste nemali ignorovať: Toto znamenajú v skutočnosti

Pochopiteľne, Afganistan, Sýria, Irak, Irán, Somálsko a Líbya predstavujú pre cestovateľov extrémnu bezpečnostnú hrozbu. Takéto riziko je v krajinách ako Grónsko, Nórsko, Island, Fínsko, Švajčiarsko či Slovinsko zanedbateľné. Do úvahy tiež treba brať najnebezpečnejšie cesty a ulice sveta, ktoré sa nachádzajú vo Venezuele, Belize, Saudskej Arábii, Dominikánskej republike, Vietname a Thajsku.

„Hrozby, ktorým čelia organizácie a ich pracovníci, ovplyvňujú novozavedené, ale aj pôvodné ekonomiky krajín,“ upozorňujú pracovníci medzinárodnej organizácie International SOS. „Je povzbudzujúce vidieť, že tvorcovia mapy si okrem iného stále viac uvedomujú hrozby epidémií a infekčných chorôb,“ znie odkaz organizácie.

Viac o téme: DovolenkaMapaKrajinyNebezpečenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu