Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žije sám, je single a šťastný: Výskumníci opísali typy ľudí žijúcich osamote, tretiemu budete závidieť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Gettty Images)

RÍM – Stereotyp, podľa ktorého musí byť život bez partnera prirodzene smutnejší a prázdnejší ako spoločný život s inou osobou, bol zrejme prekonaný. Stále viac štúdií a výskumov totiž ukazuje, že jednotka je dokonalé číslo otvárajúce priestor osobným záľubám a koníčkom, a umožňuje venovať viac času vzťahom s priateľmi a rodinnými príslušníkmi.

Šťastný môže byť aj ten, kto žije sám, píše taliansky denník Corriere della Sera. Je to nové presvedčenie, ktoré vyhovuje trhu, pretože počet osamote žijúcich osôb vo svete stále rastie, alebo je to skutočnosť? Ťažko povedať.

Žiť osamote sa môže zdať veľmi zložitou voľbou najmä na začiatku, z mnohých hľadísk je to však oslobodzujúce. Odpadnú nám povinnosti a zvyky v rodine, ktoré sme boli od detstva donútení dodržiavať, a spoznáme nové životné štýly a rituály. Nie však všetko, čo sme sa naučili od rodičov, treba zahodiť.

Žije sám, je single
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Gettty Images)

Tri typy ľudí žijúcich osamote

  1. Jedlo je pre neho radosťou, tou správnou odmenou po dlhom pracovnom dni. V sobotu dopoludnia nakupuje na miestnom trhu a inak kupuje iba bio potraviny v preverenom obchode. Varí jednoduché jedlá. Nikdy neje bez prestierania. Ale televíziu má vypnutú.
  2. Jedlo je podľa neho funkciou organizmu, ktorú sa usiluje čo najlepšie využiť. Kupuje potraviny najvyššej kvality a s nízkym obsahom tuku. Nevie veľmi variť, ale pokúša sa o to. Má sadu amerického prestierania a večeria vždy pri obľúbenom televíznom seriáli.
  3. Jedlo je pre neho veľká strata času, takže sa ho snaží obmedziť na minimum. Je zástancom funkčného stravovania. Stáva sa, že si objedná jedlo s donáškou do domu. Inokedy ide do reštaurácie. Nepotrebuje nijaké kuchynské zariadenie. Nič nezašpiní, nemusí umývať riad a nemusí upratovať kuchyňu.

Viac o téme: ŽivotSingleŽiť sám
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu