Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Cestujúci ukázal na letisku pas a všetci padli na zadok: Tomu, čo je v ňom napísané, neuveríte!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

ABÚ ZABÍ - Zamestnancov letiska v Spojených arabských emirátoch ohromil Ind, ktorý má neskutočných 123 rokov. Hinduistický mních sa údajne narodil 8. 8. 1896 v meste Behala a vďaka svojmu veku sa snaží dostať do Guinessovej knihy rekordov. Tajomstvo jeho dlhovekosti spočíva v joge a sebadisciplíne.

Swami Sivananda očaril pracovníkov letiska v Abú Zabí, kde mal na svojej ceste z Londýna do Kalkaty medzipristátie. Zamestnanci si totiž všimli, že muž má neuveriteľných 123 rokov. Podľa údajov v jeho pase sa narodil ešte v devätnástom storočí, vďaka čomu chce byť zapísaný do Guinessovej knihy rekordov.

Swami už ako šesťročný chlapec prišiel o rodičov. Jeho príbuzní ho zverili do opatery duchovnému guruovi, s ktorým cestoval po Indii a napokon sa usadil vo svätom meste Varanasi. Napriek svojmu veku vyzerá Ind oveľa mladšie. Podľa svojich slov za to vďačí joge, disciplíne a celibátu. 

FOTO Cestujúci ukázal na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/afp)

"Vediem jednoduchý a disciplinovaný život. Jem veľmi jednoducho, varené jedlo bez oleja a korenín, ryžu, varenú šošovicu so zelenými paprikami," uviedol Sivananda. Vyhýba sa mlieku a ovociu, pretože to považuje za luxusné potraviny. V detstve preto často zaspával s prázdnym žalúdkom.

FOTO Cestujúci ukázal na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Sivananda je vo výbornej zdravotnej kondícii a napriek svojmu vysokému veku žije celkom nezávisle. Spí na podložke na podlahe a túži sa vrátiť späť do jednoduchšej éry. "Kedysi sa ľudia vedeli uspokojiť s menším počtom vecí. V súčasnosti sú nešťastní, nezdraví a stali sa veľmi nepoctivými, čo ma veľmi trápi. Chcem len, aby boli všetci zdraví, šťastní a mierumilovní," dodal starček.

Viac o téme: Najstarší človekSwami Sivananda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu