Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Drsné FOTO z pôrodu obletelo svet: Dokazuje, čoho všetkého sú ženy schopné

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/North Dallas Doula Associates)

DALLAS - Unikátne zábery pôrodu zverejnila na svojich stránkach nemocnica Baylor University Medical center v Dallase. Užívatelia sú fascinovaní tým, čo všetko dokáže telo matky, keď prichádza na svet nový život. Príspevok je zároveň ocenením žien a má všetkým pripomenúť, že pôrod je obrovská záťaž pre celý organizmus rodičky.

Príspevok na Instagrame, na ktorom je zachytené, čo všetko sa deje s panvou matky počas pôrodu, vyvolal obrovské reakcie užívateľov. Mnohí z nich priznali, že až po zhliadnutí tejto fotky pochopili, čo všetko podstúpila ich matka, keď ich privádzala na svet. Panva ženy na obrázku, ktorá rodí svoje druhé dieťa, sa totiž šokujúco naťahuje, mení a je vystavená obrovskému tlaku, a tým aj silným bolestiam.

Drsné FOTO z pôrodu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/North Dallas Doula Associates)

"Michaelisov rhombus je viditeľný v spodnej časti chrbta. Má tri bedrové stavce a dlhý väz, ktorý vedie od spodnej časti lebky po krížovú kosť. Pohybuje sa najmä v druhej fáze pôrodu a zväčšuje priemer panvy. Práve schopnosť panvy zväčšovať sa dáva dieťaťu väčší priestor," vysvetľuje nemocnica v príspevku. 

Ženy, ktoré ste rodili cisárskym rezom: TOTO by ste mali vedieť o svojich deťoch

Fotografia prekvapila aj veľké množstvo žien, ktoré majú už najmenej jeden pôrod za sebou. "Ktorá z vás vedela, prečo ju po pôrode bolela chrbtica?" spýtala sa jedna z užívateliek. Pridali sa k nej ďalšie ženy, ktoré sa tiež priznali, že o tomto netušili. 

Viac o téme: PôrodTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu