Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kanaďanka natočila uprostred divočiny jedinečné VIDEO: Ochrancovia zvierat sú šokovaní

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Cari McGillivray)

BRITSKÁ KOLUMBIA - Istá Kanaďanka náhodou nakrútila zápas dvoch medveďov hnedých. Stalo sa tak na ceste Stewart-Cassiar Higway v Britskej Kolumbii. Podľa organizácie National Wildlife Foundation sa ale obrovské šelmy správali veľmi čudne, podobné bojové scény totiž zvyčajne praktizujú iba vtedy, keď na jar dvoria samici.

Cari McGillivrayová zverejnila na Facebooku vzácne zábery zachytávajúce zápas dvoch medveďov grizly. Úžasné divadlo, ktoré väčšina z nás pozná iba z prírodopisných dokumentov, sa pred jej očami odvíjalo na ceste uprostred kanadskej prírody. "Toto je jedno z mojich najkrajších stretnutí s divočinou," okomentovala svoje video na sociálnej sieti.

Medvede na ňom najskôr vydávajú rôzne zvuky, provokujú sa, očuchávajú a neskôr na seba zaútočia. Boj prebieha priamo na ceste aj na krajnici. McGillivrayová si možno ani neuvedomila, že okrem grizlyov natočila aj vlka v pozadí, ktorý sleduje zápas z bezpečnej diaľky pri prechádzaní na druhú stranu cesty. Približne minútové video sa končí vo chvíli, keď sa medvede vydajú smerom k autu a potom späť do divočiny. 

Kanaďanka natočila uprostred divočiny
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Cari McGillivray)

Zábery šokovali ochranárov z National Wildlife Foundation. Medvede grizly sa totiž takto správajú najmä v máji a v júni, keď zápasia o priazeň samice. V iných mesiacoch nezvyknú takto bojovať. Podľa Medzinárodnej únie na ochranu prírody žije na území Britskej Kolumbie približne 15 000 medveďov hnedých, čo predstavuje asi štvrtinu celej severoamerickej populácie. Darí sa im aj v iných častiach Kanady a na Aljaške, ale na území USA patria k ohrozeným druhom. Grizly dorastá až do výšky 2,4 metra a váži približne 360 kg. 

Viac o téme: KanadaMedveďGrizly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu