Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Do Nemecka sa po 13 rokoch zatúlal medveď: VIDEO Ak sa nebude dobre správať, čaká ho krutý osud

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Jim Urquhart, File)

BERLÍN - Do Nemecka sa po trinástich rokoch opäť zatúlal medveď. Podľa úradov sa zatiaľ správa placho a nenápadne. Nemecko si stále spomína na smutný osud medveďa Bruna, ktorý do krajiny prišiel v lete 2006 ako prvý po 170 rokoch. Brunovi plachosť chýbala, čo viedlo úrady k jeho odstrelu.

Čarokrásne VIDEO z Javorovej doliny: Lesník Marcel sa na medvediu rodinku nevedel vynadívať

Medveďa zachytila ​​fotopasca v noci na stredu v okolí alpského strediska Garmisch-Partenkirchen pri hraniciach s Rakúskom. Úrady nevylučujú, že je to rovnaká šelma, ktorá sa v júni pohybovala v rakúskom Tirolsku.

Aká čaká medveďa v Nemecku budúcnosť, bude závisieť od toho, ako sa bude správať. Problematický Bruno v roku 2006 zabíjal ovce, plienil včelíny a dokonca sa prechádzal obcami, preto bol nariadený po neúspešných pokusoch o odchyt jeho odstrel.

Proti tomu sa následne v Nemecku zdvihla vlna odporu a množili sa požiadavky na odstúpenie vtedajšieho bavorského ministra životného prostredia Wernera Schnappaufa. Bruno bol nakoniec zastrelený na konci júna a teraz je vypchatý vystavený v mníchovskom Múzeu človeka a prírody.

Viac o téme: MedveďNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu