Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Osemročný chlapec zobral matke auto: Neuveríte, čo s ním stváral na diaľnici

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Osemročný chlapec v Nemecku zobral v noci matkino auto a vyrazil na prechádzku. Keď sa potom vo vysokej rýchlosti na diaľnici prestal cítiť dobre, tak bezpečne zastavil. S odvolaním sa na políciu to dnes uviedla agentúra DPA. Chlapec sa v autách zjavne vyzná, pretože po zastavení nechal zapnuté výstražné svetlá a za vozidlo dokonca umiestnil varovný trojuholník.

Polícia v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko uviedla, že chlapcova matka dnes o pol jednej v noci nahlásila, že syn ušiel jej autom s automatickou prevodovkou. Vozidlo bolo nájdené krátko potom o osem kilometrov ďalej na diaľničnom odpočívadle pri meste Soest, kde ho chlapec zaparkoval.

"Chcel som sa iba trochu povoziť autom," uviedol chlapec do policajného protokolu. Na parkovisko odbočil z diaľnice údajne potom, čo sa v rýchlosti 140 kilometrov za hodinu prestal cítiť dobre.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa policajného hovorcu nie je dôvod chlapcovým slovám neveriť. Po príchode policajtov si bol svojho konania dobre vedomý a potom sa aj rozplakal. Údajne už raz auto riadil na uzavretej komunikácii a pravidelne jazdil aj na motokárach a na autodrome. Ani chlapcovi, ani vozidlu sa pri nočnej epizóde nič nestalo, oznámila polícia.

Viac o téme: AutoDieťaChlapecDiaľnicaNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu