Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Krásku (23) takmer zabil pľuzgier z nosenia vysokých podpätkov: Na toto si, ženy, dávajte pozor!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Gemma Downey)

BILLINGSHURST - Modelka kvôli noseniu vysokých podpätkov takmer bojovala o život. Z pľuzgieru na nohe sa jej do krvi dostala infekcia. Spočiatku cítila len bolesť, neskôr nedokázala ani kráčať a vyvinula sa u nej sepsa. Neschopnosť nosiť vysoké topánky na istý čas naruší jej kariéru.

Gemma Downeyová, modelka na voľnej nohe z anglického grófstva Západný Sussex, si obula topánky, ktoré jej zmenili život. "Začalo to tým, že mi pri chôdzi odierali zadnú časť členka. Vyzeralo to, akokeby mi preťali kožu," opisuje svoje problémy. Po nejakom čase sa jej na členku urobil pľuzgier, ktorý rýchlo zmenil farbu. Pri chodení pociťovala bolesť, preto prestala nosiť lodičky.

Krásku (23) takmer zabil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Gemma Downey)

Bolesť sa ale napriek tomu stupňovala a dokonca začala krívať. Keď Gemma v agónii z bolesti a opuchu členka spadla na zem, uvedomila si, že je najvyšší čas navštíviť lekára. Ten jej predpísal antibiotiká, na druhý deň sa jej zdravotný stav aj napriek tomu zhoršil. Po druhej návšteve úrazového oddelenia zistila, že utrpela skoré štádium sepsy. Okamžite jej preto bola nasadená iečba. "Omodrela mi pokožka a vtedy sa zväčšil aj pľuzgier na nohe," hovorí 23-ročná dievčina.

Krásku (23) takmer zabil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Gemma Downey)

Podľa lekárov mala obrovské šťastie, mohlo to totiž dopadnúť oveľa horšie. Nasledujúce tri mesiace nemôže nosiť topánky s vysokými opätkom, to však môže ovplyvniť jej kariéru modelky. Podľa Downeyovej slov boli problémom espadrilové topánky na podpätku, ktoré členok obopínajú remienkom. Podpätkov sa napriek tejto skúsenosti nemieni vzdať, pretože ich miluje.

Viac o téme: SepsaVysoké opätky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu