Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Blondínka (24) si dva roky neumyla vlasy šampónom: Takto teraz vyzerajú

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Iiris Linnea Heikkinen)

HELSINKI - Iiris Heikkinenovú z Fínska trápila suchá a svrbivá pokožka hlavy, pretože si vlasy umývala každý druhý deň. Jedného dňa prestala používať šampón a robí tak dodnes. Vďaka tomu ich má dnes podľa vlastných slov oveľa zdravšie. No nie je to pre každého.

Dvadsaťštyriročná Iiris mala dlho problematickú pokožku na hlave. Rozhodla sa preto vymeniť svoje vlasové produkty za jablčný ocot a jedlú sódu, ktoré absorbujú špinu a mastnotu z vlasov. Dnes však dievčina nepoužíva na vlasy nič iné než čistú vodu. Verí, že vlasy sa dokážu očistiť sami vďaka prirodzenému mazu. "Po niekoľkých týždňoch používania novej metódy svrbenie hlavy úplne prestalo. Bolo obdobie, keď som mala vlasy naozaj mastné, ale prekonala som to a vlasy sa vrátili do normálu," uviedla Iiris. 

FOTO Blondínka (24) si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Iiris Linnea Heikkinen)

FOTO Muž si neumýval 40 rokov vlasy: Keď zistíte, čo mu vyrástlo na hlave, budete čumieť

Ľudia pri pohľade na jej vlasy nechcú veriť, že jej vlasy vyzerajú tak dobre napriek tomu, že vôbec nepoužíva šampón. V minulosti používala organickú kozmetiku, aby šetrila životné prostredie. Aj tá jej však vysušovala pokožku, dnes preto verí už len spomínanej vode. Okrem nej občas použije aj kokosový olej alebo prášok z listov neemu, druhu byliny používanej v staroindickej medicíne. 

FOTO Blondínka (24) si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Iiris Linnea Heikkinen)

Heikkenová si všimla, že farba jej vlasov sa zmenila, dnes je z nej prírodná blondínka. Priznáva však, že jej prístup k starostlivosti o vlasy nie je vhodný pre každého. "Ak veľa cvičíte, väčšinu času trávite v posilňovni a veľa sa potíte, táto metóda pre vás nebude najvhodnejšia. Ja ale nie som tento typ človeka, a preto mi vyhovuje," dodala. 

Viac o téme: Vlasy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu