Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kňaz (32) sa správal ako sexuálny dobrodruh: Pri čítaní jeho avantúr sa budete červenať!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

GLASGOW - Keď v roku 2015 vysvätili Američana Elijaha Smitha za kňaza Škótskej cirkvi, mnohí mu predpovedali skvelú kariéru. Absolventa Univerzity Svätého Andrewa, ktorému bola zverená farnosť Queen's Park Govanhill v Glasgowe, však po pár rokoch z cirkvi vylúčili. Nadriadení totiž označili jeho život za protiklad k Slovu Božiemu. Skôr ako kňaza totiž pripomína sexuálneho dobrodruha.

Vyšetrovanie predstaviteľov Škótskej cirkvi (Scots Kirk) voči jej kňazovi Elijahovi Smithovi bolo nedávno uzatvorené a v jeho dôsledku kňaza suspendovali. Po zhromaždení dôkazov a výpovedí svedkov vyriekli kompetentní až jedenásť obvinení, ktorých sa ich podriadený dopustil počas štvorročného pôsobenia vo svojej farnosti. "Vaše vzťahy so ženami poukazujú na váš veľmi znepokojivý trend správania. Každá žena, s ktorou ste mali pomer, bola istým spôsobom v zraniteľnej pozícii a vy ste s nimi viedli nevhodné vzťahy. Toto správanie považujeme za zneužívanie, ktoré poukazuje na váš promiskuitný charakter a je hlboko pod štandardom správania kňaza," adresovali predstavitelia cirkvi svojmu zamestnancovi ostré slová. 

VIDEO Ľudia aj politici sú zdesení: Poľskom otriasol film o sexuálnom zneužívaní v cirkvi

Správa uvádza, že 32-ročný Smith sa pustil do kolotoča sexuálnych radovánok krátko po tom, ako sa stal farníkom v Queen's Park Govanhill v Glasgowe pred štyrmi rokmi, keď si začal s vydatou ženou. Tá bola v tom čase odlúčená od svojho manžela a na atraktívneho kňaza narazila v miestnej krčme. Vo výpovedi uviedla, že v čase stretnutia bola v ťažkom psychickom rozpoložení a túžila po "uzdravení". Verila vraj tomu, že "Boh chcel, aby sa vydala touto cestou a mala sex s kňazom". Farár teda zneužil svoju pozíciu a mali spolu desaťdňovú aféru. 

Neskôr rok a pol udržiaval pomer s iba devätnásťročnou susedou svojej dlhodobej priateľky. Intímne spolu chvíľu žili na fare, ale tínedžerka vraj neskôr začala trpieť obavami z hriechu, pretože mala sex pred manželstvom, tak to radšej ukončili. "Ľutujem, že som mal vzťah s touto mladou ženou," kajal sa Elijah, ktorý sa počas vyšetrovania vyhováral na Aspergerov syndróm. Práve toto ochorenie vraj spôsobuje, že on sám nerozumie tomu, čo mu ľudia hovoria. 

Kňaz (32) sa správal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

V správe cirkvi sa ďalej píše, že Smith mal sexuálne pletky aj s ďalšou kamarátkou svojej oficiálnej partnerky, ktorú kontaktoval cez Facebook. V jeho korešpondencii nechýbali osobné výlevy, v ktorých opisoval, ako sám seba neznáša. Aj s touto ženou si dohodol stretnutie v bare, kde sa najskôr bozkávali a potom "zdieľali spolu posteľ v jej byte". Smith jej totiž povedal, že nemá peniaze na taxík a potrebuje nocľah.

Najskôr vraj žene navrhol, že sa vyspí na gauči, ale ona mu povedala, že s ňou môže spať na jej posteli. Trvala však na tom, že nebudú mať sex. Neskôr sa ale dvojica začala maznať, žena si ľahla na kňaza a začala ho bozkávať, čo on opätoval. Za toto nevhodné správanie bol Elijah pokarhaný. Pokarhanie od nadriadených si vyslúžil aj za slovné urážky adresované svojej priateľke. Často jej totiž nadával do súk a neschopných. Údajne sa správal voči nej aj násilnícky. 

Kňaz (32) sa správal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Smith bol suspendovaný v marci. Tesne predtým ho navštívila zamestnankyňa cirkvi, ktorá ho za všetko napomínala a navrhla mu, aby požiadal o prepustenie. Na pretras sa dostalo aj sledovanie porna, čo ale kňaz poprel. Žene dokonca zahral na gitare a krátko nato sa pred ňou začal ukájať. "Bol viditeľne vzrušený a obchytkával sa," uviedla žena. Súd uznal svedectvá žien za pravdivé a Smith nemôže ďalej pôsobiť ako kňaz. On sám sa za svoje činy odmietol ospravedlniť a povedal, že nebude nič komentovať.

Viac o téme: SexKňazŠkótsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu