Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matka rok po narodení syna oľutovala, aké mu dala meno: Myslíte si, že je až také strašné?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Istá matka sa na stránke Mumsnet zverila so svojou dilemou o zmene synovho mena, za ktoré sa hanbí. Pôvodne chcela svoje dieťa pomenovať Jarrah, no nikto z rodiny jej toto meno neschválil. Bez dlhého premýšľania ho nakoniec pomenovala Ezra. Dnes svoje rozhodnutie ľutuje.

"V zmesi tehotenských hormónov a úzkosti som namiesto pôvodného mena vybrala to, ktoré navrhol lekár. Som slobodná matka bez muža, preto som sa až príliš starala o názor mojich blízkych," vysvetlila dôvod, prečo svojho syna nepomenovala Jarrah. 

Dieťa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Dnes však svoje rozhodnutie ľutuje a nenávidí, keď ľuďom musí prezradiť, ako sa volá jej synček. Chce ho preto premenovať na meno, aké mu pôvodne plánovala dať. "Je to austrálske meno, ktoré sa vzťahuje k eukalyptovému stromu a v domorodom jazyku znamená silný a vysoký. Nie každému sa toto meno páči, ale pre mňa má osobitý význam. Som ochrankyňou prírody, moje dieťa si preto zaslúži meno späté s prírodou​," uviedla. Aj keď synovi zmení meno, na jeho rodnom liste bude navždy napísané to pôvodné meno, čiže Ezra. 

Matka bola v bezvedomí po cisárskom reze: Jej svokra zatiaľ ukula tajný plán, žena zúri!

Mladá mamička sa zároveň na stránke Mumsnet pýta, či má niekto podobnú skúsenosť. Mnohí ju v jej rozhodnutí podporujú. "Jarrah je krásne meno, cítiť z neho lásku a má špeciálny význam," znie jedna odpoveď na fóre pre matky. Druhá užívateľka zas radí, aby synovi dala meno Ezra ako stredné a Jarrah ponechala ako prvé. 

Viac o téme: Meno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu