Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Hubbleov teleskop zachytil dych vyrážajúci úkaz: Brána do neba, dáva nám Boh znamenie?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: nasa)

WASHINGTON - Staré zábery, ktoré vznikli pomocou Hubblovho vesmírneho ďalekohladu, nanovo pritiahli pozornosť verejnosti po tom, ako sa objavili na kanáli disclose.tv. Pohľad na jedinečný, dych vyrážajúci úkaz, okamžite naštartoval milovníkov konšpiračných teórií, ktorí v ňom vidia bránu do neba.

Fotografie z roku 1992, ktoré nedávno zverejnila televízia Disclose.tv zameraná na nevysvetliteľné fenomény, rozvírili diskusiu o možnej existencii nebeskej brány. Milovníci konšpiračných teórií sú presvedčení o tom, že tieto snímky zachytávajú práve vchod do neba. Ich teóriu podporuje najmä obrazec, v ktorom mnohí vidia kríž. "Toto je určite znamenie, že Boh existuje a on sám nám ukazuje, že nebo sídli v samotnom centre našej galaxie," tvrdia.

FOTO Hubbleov teleskop zachytil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Veľa diskutujúcich však podotklo, že skôr ide o písmeno X a pôvod celého úkazu je vedecky zdôvodniteľný. A vedci s nimi súhlasia. Tvrdia, že úkaz je výsledkom absorpcie prachu a ten vyznačuje presnú polohu čiernej diery. Jeho najtmavšia časť sa môže nachádzať kdesi na okraji prachového prstenca a má priemer sto svetelných rokov.

Vedci potvrdili, že na Marse je metán: Konečný dôkaz, že na červenej planéte je život?!

"Tá nielenže blokuje pozorovanie viditeľnosti čiernej diery a akrečného disku priamo zo Zeme, ale zároveň určuje os prúdenia vysokorýchlostnej plazmy a limituje radiáciu z akrečného disku do páru opačne smerujúcich kužeľov svetla na radiáciu, čo ionizuje plyny zachytené v ich lúči," vysvetlili vedci pre Hubblesite. Podľa ich názoru je druhá čiara písmena X druhý disk, ktorý je viditeľný iba na hrane, alebo ide o rotujúci prach pretínajúci sa s tryskami a s ionizačnými kužeľmi.

Viac o téme: VesmírHubblov teleskopČierna dieraBrána do neba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu