Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Biológ bol na prechádzke, narazil na monštrum v priekope: Niečo tak veľké nemôže existovať!

Brent Howze Zobraziť galériu (2)
Brent Howze (Zdroj: Facebook/Brent Howze)

CRISP COUNTY - Biológ zaoberajúci sa divokými zvieratami v americkej Georgii natrafil v zavlažovacej priekope na obrovského aligátora, ktorý vážil viac ako 300 kilogramov. Hneď nato sa ozvali podozrievavé hlasy, či nie je fotografia s gigantickým zvieraťom podvod a teraz je už známy výsledok.

Podľa hovorkyne miestneho úradu pre prírodné zdroje Sarah Hansonovej zviera meralo štyri metre. Biológ Brent Howze ho našiel neďaleko jazera Blackshear v zúboženom stave, aligátor mal na tele niekoľko starších strelných rán. Krátko nato podstúpil eutanáziu. 

FOTO Biológ bol na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/11Alive)

Po zverejnení fotografie si mnohí ľudia mysleli, že ide o podvrh a že taký veľký aligátor neexistuje. Hansonová ale pred pár dňami potvrdila, že fotka Howza so zvieraťom je skutočná. Zároveň dodala, že nejde o najväčšieho aligátora v USA, tým sa stal jedinec s dĺžkou 4,2 metra, ktorého našli v roku 2015. 

Žena hľadala svoju stratenú mačku: Pozrela aj do kanála a to, čo tam našla, jej vyrazilo dych

Samec aligátora môže dorásť do dĺžky takmer päť metrov, no už nad štyri metre ide o ojedinelého jedinca. Howze povedal, že stretnutie s aligátorom ho nijako neohrozilo ani nevydesilo. "Ste v úplnom bezpečí. Tieto zvieratá skrátka existujú. Dlhé stáročia žijú spoločne s ľuďmi a vždy aj budú," skonštatoval biológ. 

Viac o téme: KrokodílAligátor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu