Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nechcem už žiadne nové kazy

Zobraziť galériu (5)

Mnohí sa trápime, že i napriek zvýšenému záujmu o čistotu svojich zubov, máme pri každej návšteve u zubára objavený jeden či viacero nových kazov. Nehovoriac o tom, koľko nás oprava zubov vždy stojí, si pritom často vytrpíme nemálo bolesti.

Ak chceme zistiť, kde je skutočne problém musíme sa na začiatok nechať poriadne vyšetriť. Kompletná preventívna prehliadka by sa nemala obísť bez zistenia stavu hygieny, prítomnosti krvácania a zápalu v ústach, prítomnosti parodontálnych vačkov a ich hĺbky a samozrejme RTG vyšetrenia. Veľa kazov totiž ostáva skrytých aj pred tým najostrejším zrakom. Kvalitný RTG snímok umožní zubárovi skontrolovať aj priestor pod plombami a medzizubný priestor. Práve toto sú totiž najčastejšie miesta výskytu nových zubných kazov.


Nechcem už žiadne nové
Zobraziť galériu (5)

Ak prehliadka dopadla dobre a nenašiel sa žiadny kaz, mali by sme sa dozvedieť či je naša hygiena dostatočná a netreba niekde „trošku“ pridať. To že sa kaz nenašiel dnes, nemusí znamenať, že sa nevytvorí neskôr, najmä ak máme v čistení nedostatky. Odstránenie následkov nesprávneho čistenia, ktoré sú zubný kameň, povlaky a sfarbenie zubov a rady ako a čím správne čistiť, bývajú kvoli časovej náročnosti súčasťou ďalšej návštevy.

Samotné vysvetlenie správnej hygieny zväčša nestačí a je dobré absolvovať v zubnej ambulancii i nácvik čistenia. A ak chceme vedieť či sme si správu techniku osvojili, mali by sme po 2-3 týždňoch prísť na ďalšiu hygienickú kontrolu. Tá by mala opať zhodnotiť stav našej hygieny a zamerať sa na problematické miesta. Tieto kontroly sa majú opakovať dovtedy, kým s lekárom, či dentálnou hygieničkou neodstránite všetky nedostatky. Ak nastúpite na túto cestu za dokonalým úsmevom, s novými kazmi sa môžete úplne rozlúčiť.


Nechcem už žiadne nové
Zobraziť galériu (5)

Viac o ceste k zdravému úsmevu na www.zdravedasna.sk.
Ak pri objednávke prostredníctvom webshopu uvediete v poznámke heslo ZOZNAM, bude Vám tovar poslaný so zľavou 15%.


Nechcem už žiadne nové
Zobraziť galériu (5)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu