Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Detaily zo zoznámenia Charlesa a Diany: PRIZNANIE, čo si záletný princ myslel o mladučkej panne

Diana a Charles Zobraziť galériu (3)
Diana a Charles (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Pri príležitosti výročia zásnub princa Charlesa a Diany sa objavili informácie o ich prvom stretnutí. Príbeh zachytáva momenty z mladosti kráľovskej dvojice a opisuje zvláštnu podobu lásky, ktorá vznikla medzi dospelým Charlesom a dospievajúcou Dianou. A miestami je to veru poriadne čudné čítanie.

Písal sa rok 1981 a množstvo novinárov sa zbehlo pri Buckinghamskom paláci. Všetci sa totiž chceli pozrieť na jedného z najžiadanejších slobodných mládencov na svete a jeho mladučkú snúbenicu, ako poskytnú svoj prvý spoločný oficiálny rozhovor. Charlesa do svadby nútil jeho otec a tiež ujo, Lord Mountbatten, ktorého znepokojoval fakt, že princ trávi svoju mladosť s manželkami jeho priateľov a neznámymi zahraničnými kráskami.

Diane chýbala láska rodičov, preto ako tínedžerka čakala na svojho princa na bielom koni. Mimoriadne rada čítala romantické novely a predstavovala si, že aj ona raz zažije lásku ako z románu. Keď ju v roku 1981 Charles požiadal u ruku, jeho žiadosť oficiálne potvrdila až o tri týždne neskôr na dovolenke v Mollymooku v austrálskom Novom Južnom Walese. Kráľovský pár sa však rozhodol zosobášiť sa z veľmi nesprávnych dôvodov. Všetci vieme, ako sa skončila ich romantika, s napätím, nenávisťou a vojnou vyhlásenou Walesu. 

Detaily zo zoznámenia Charlesa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Zaujímavý je však rozhovor, ktorý Diana poskytla médiám po zásnubách. Opisuje v ňom, ako sa prvýkrát stretla so svojím nastávajúcim. Písal sa rok 1977 a Charles vtedy chodil s Lady Sarah Spencerovou, Dianinou sestrou. Raz konečne našla odvahu a svojho priateľa pozvala k sebe na návštevu. Práve tam sa Charles a Diana spoznali. Následník britského trónu mal 29 rokov a jeho zálety boli verejne známe, dokonca aj v kruhu aristokratov. Diana mala len 16 rokov a predstavovala stelesnenie nevinnosti. 

Forenzná expertka prehovorila: Viem, či bola princezná Diana v čase smrti tehotná!

Počas ich prvého rozhovoru krátko po zásnubách Charles priznal, že Dianu pri ich zoznámení vnímal ako "rozjarené, zábavné a atraktívne šestnásťročné dievča". Tak si to zoberte, on mal vtedy už takmer tridsať a bohaté sexuálne skúsenosti, zatiaľ čo Diana bola mladou pannou, mladšou sestrou jeho vtedajšej partnerky. Predstava vzťahu dospelého muža s dospievajúcim dievčaťom naozaj nie je veľmi príjemná. 

Detaily zo zoznámenia Charlesa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

V tom istom roku Charles pozval Dianu spoločne s jej sestrou Sarah na jeho oslavu svojich narodenín. Krátko nato sa so Sarah rozišiel a vymenil ju za Dianu. Začali sa spolu čoraz častejšie objavovať na večierkoch, napríklad aj na tom, ktorí zorganizoval princ Filip a Kráľovná matka. Diana tvrdila, že práve tam "na ňu Charles prakticky vyskočil" a zvyšok príbehu je už história. Bohužiaľ, veľmi smutná, s výnimkou narodenia Williama a Harryho. 

Viac o téme: Princ CharlesPrincezná Diana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu