Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Sestra Marka Zuckerberga po dlhých rokoch odišla z Facebooku: Nenávidela som tam jednu vec!

Randi Zuckerbergová Zobraziť galériu (2)
Randi Zuckerbergová (Zdroj: TASR/AP)

NEW YORK - Sestra Marka Zuckerberga odhalila, prečo po desiatich rokoch prestala pracovať pre Facebook, ktorý jej brat spoluzaložil. Vyjadrila totiž frustráciu nad tým, že za pätnásť rokov jeho existencie sa nič nezmenilo. Narážala pritom na fakt, že vždy bola v každej miestnosti jedinou ženou.

Randi Zuckerbergová začala spolupracovať s Markom v roku 2004, keď mala začínajúca spoločnosť len okolo päťdesiat zamestnancov. Pracovala v oddelení živých videí na sociálnych sieťach, ale v roku 2011 vyhlásila, že nemá inú možnosť, než odísť. 

Facebook konečne spúšťa službu, o ktorú ho užívatelia prosili už roky

"Neznášala som, že som bola v každej miestnosti jedinou ženou, a to celých desať rokov. Vždy som chcela byť súčasťou riešenia, nie súčasťou problému," povedala Randi pre CNN. Preto sa odhodlala prekročiť hranice Silicon Valley a zistiť, kde sa strácajú ženy. Od jej odchodu sa ale vraj vo Facebooku zmenilo len málo. "Jednou z vecí, ktoré som si uvedomila, bolo, že chcem vidieť svet, v ktorom sa nachádza viac žien v jednej miestnosti. Neviem pochopiť, prečo sa od môjho odchodu z firmy zmenilo tak málo," poznamenala. 

Sestra Marka Zuckerberga po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Rich Fury/Invision/AP)

Zuckerbergová radí ženám pracujúcim v technologickom sektore, aby sa "premenovali" na mužov: "Moja najlepšia rada pre ne je, aby sa volali mužským menom Randi." Mladá žena si netrúfa presne určiť, koľko stretnutí po nástupe do spoločnosti absolvovala len preto, že si všetci mysleli, že je muž. Ale bolo ich naozaj veľa. "Cítim, že mojím životným poslaním je využiť šťastie, ktoré mám a nechať dvere otvorené aj pre iné ženy," dodala Randi na záver.

Viac o téme: FacebookMark zuckerbergRandi zuckerberg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu