Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Riaditeľ hľadá osobného asistenta: Jeho INZERÁT šokoval, toto by nebol ochotný robiť asi nikto

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MELBOURNE - Na internete koluje inzerát na pracovnú pozíciu asistenta výkonného riaditeľa. Čitateľov zabáva svojimi požiadavkami, ktoré by mal záujemca spĺňať, ako aj úprimnosťou autora opisujúceho pracovné a časové podmienky tejto "práce snov" na polovičný úväzok. To, či už niekto prejavil záujem, nie je doteraz známe.

Keď dvadsaťosemročný výkonný riaditeľ hľadá asistenta, môže to byť dobrá zábava. Obzvlášť, ak formuluje pracovný inzerát takýmto spôsobom. Požiadavky budúceho šéfa u potenciálnych záujemcov o prácu na polovičný úväzok vykúzlili úsmev na tvári. Inzerát, ktorý bol zverejnený na stránke Seek, je totiž plný požiadaviek, príkazov, nárokov a prísnych kritérií. 

"Bude to najnáročnejšia a zároveň najvýhodnejšia pozícia, akú ste kedy mali," začína inzerát. Popis pozície ďalej pokračuje ako "príležitosť pozrieť sa do mysle úspešného, rýchleho, iniciatívneho, niekedy chaotického, vášnivého, bezstarostného a dobrodružného 28-ročného podnikateľa".

Zoznam obsahuje aj podrobnosti týkajúce sa osobných a profesionálnych kritérií práce. Záujemca má počítať s tým, že jeho práca nikdy nekončí, naplní si túžbu riadiť všetko "zozadu" a bude mať rozsiahle povinnosti od tvorby obsahu práce až po upratovanie. "Ak chcete mať ohraničený pracovný čas, zabudnite na túto ponuku," uvádza budúci šéf a pripomína, že samozrejmosťou bude práca cez víkendy. Všetko odôvodňuje tým, že život nekončí ukončeným pracovným týždňom. "A nikdy neberte nič osobne, pretože nikdy nič nebude o vás," upozorňuje vopred svojho asistenta výkonný riaditeľ. 

Riaditeľ hľadá osobného asistenta:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

A teraz informácia, ktorá asi ľudí zaujíma najviac. Plat za prácu na čiastočný pracovný úväzok začína na 50 000 dolároch (43 600 eur), ale z inzerátu nie je jasné, či sú v tejto sume zahrnuté aj nadčasy a odpracované víkendy.

Budúci zamestnávateľ opisuje aj ďalšie výhody, akými sa dopracujete k „neoceniteľným skúsenostiam.“ Sú nimi podľa neho spoločenské večierky, obchodné rokovania či služobné cesty, ktoré vám poskytnú jedinečnú možnosť viesť zaujímavý osobný život. Inzerát ešte pripomína, že ak chcete uspieť, musíte byť neuveriteľne organizovaný, intelektuálny, poctivý, mať integritu a technickú povahu a byť schopný udržať rovnováhu v živote vášho šéfa. 

Budete mať totiž osobnú zodpovednosť za to, aby vyzeral dobre, cítil sa dobre a vystupoval na najvyššej úrovni. Takže musíte byť pripravený na to, že budete mať na starosti rôzne úlohy od varenia kávy až po realizáciu kontraktov, ako aj organizovanie stretnutí, cestovanie a riadenie zvyšku tímu počas rôznych podujatí.

Riaditeľ hľadá osobného asistenta:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Ak by ste po tomto všetkom ešte stále mali záujem, počítajte aj s písaním článkov, vytváraním digitálnych aktív a starostlivosťou o priestor šéfa vrátane upratovania a zabezpečovania kancelárskych potrieb. Po prečítaní inzerátu určite všetci čitatelia riešia, akú náplň práce má samotný riaditeľ. Stránka Seek už túto pracovnú ponuku medzičasom stiahla.

Viac o téme: InzerátPracovná ponuka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu