Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Turisti len čumeli, keď na pláži zbadali neskutočný výjav: VIDEO ojedinelého úkazu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/Viral Press)

KOH LIPE - Turisti a miestni obyvatelia ostrova Koh Lipe na juhu Thajska spozorovali štyri obrovské vodné tornáda. Ide o mimoriadne výnimočný fenomén, pretože nie je zvykom, aby sa na rovnakom mieste a v rovnakom čase vyskytlo až toľko tornád.

Video zachytáva neuveriteľný moment, kedy sa neďaleko známej thajskej pláže objavili štyri vodné tornáda naraz. Stalo sa tak minulú nedeľu ráno po tom, ako sa obloha z ničoho nič zatiahla a priblížili sa sivé búrkové mraky. "Bože môj, čo je to?" počuť jedného z dovolenkárov na videu. "Je to vodné tornádo, ktoré saje vodu," ozýva sa ďalšia osoba. Video zachytila Kim Puyuová, ktorá na ostrove pracuje. "Nikdy som nič také nevidela. Nikdy som nevidela jediné tornádo a zrazu hneď štyri," povedala. 

Turisti len čumeli, keď
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Viral Press)

Počasie na Koh Lipe sa často dramaticky mení, pretože je obklopený oceánom. Meteorológ Surapong Sarapa uviedol, že vodné tornáda boli v Andamanskom mori, ktoré je súčasťou Indického oceánu, bežné, hlavne počas období dažďov. Zároveň však priznáva, že výskyt štyroch naraz je skutočne jedinečný. 

Najhorší zážitok dovolenkárov v Taliansku: Na mesto sa rútilo strašné vodné tornádo

Vodné tornáda sa najčastejšie vyskytujú v tropických oblastiach a miznú po pár minútach, alebo keď prídu do kontaktu s pevninou. 

Viac o téme: ThajskoVodné tornádo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu