Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na horskom priechode Zbojská je zľadovatený sneh: V niektorých regiónoch platí výstraha

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TISOVEC - So zľadovateným snehom musia vodiči aktuálne rátať na horskom priechode Zbojská medzi Tisovcom v okrese Rimavská Sobota a Pohronskou Polhorou v okrese Brezno. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) prostredníctvom svojej internetovej stránky. Zľadovatený sneh sa na uvedenom horskom priechode podľa cestárov nachádza miestami v hrúbke jeden centimeter. SSC zároveň upozorňuje na nutnosť použitia zimných pneumatík v tomto úseku.

Meteorológovia upozorňujú na nízke teploty v niektorých okresoch Prešovského a Žilinského kraja. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa na piatok. Na sobotu (1. 12.) výstrahu meteorológovia rozšírili aj o niektoré oblasti Banskobystrického a Trenčianskeho kraja. 

Výstraha na sobotu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

"Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia," vysvetľuje SHMÚ na svojom webe. Výstraha platí od 8.00 do 9.00 h piatkového rána a od 2.00 do 9.00 h sobotného rána. Teploty sa budú podľa meteorológov pohybovať v rozmedzí od mínus 15 až mínus 18 stupňov Celzia.

Viac o téme: PočasieVýstrahySlovenskoSHMÚHorský priechodZbojská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu