Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Ženu znetvorila ťažká závislosť: Po tomto zlozvyku jej ostala diera na tvári

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

CHICAGO - Mnohí ľudia trpia tými najrôznejšími závislosťami. Príkladom je matka dvoch detí, Carrie Dolesová, ktorej závislosť na opaľovaní jej zanechala dieru na hlave. Od vysokej školy pravidelne navštevovala solária. Táto posadnutosť ju mohla stáť život,diagnostikovali jej totiž rakovinu.

Carrie z amerického štátu Illinois sa otvorene rozhovorila o svojej posadnutosti opaľovaním. Do solária začala chodiť ešte ako tínedžerkaa, opaľovanie vraj bolo súčasťou jej skrášľovacieho rituálu. Neuvedomovala si, čo jej umelé slnko môže spôsobiť. "Stala sa z toho závislosť. Ak som sa deň neopaľovala, mala som depresiu," priznala Američanka v rozhovore pre televíziu WFLD. Bola to eufória. Čím viac opálená bola, tým väčšia a krajšia sa cítila byť. 

FOTO Ženu znetvorila ťažká
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Carrie Doles)

Po ukončení štúdia si Dolesová všimla prvé príznaky. Z malej škvrny na nohe sa vykľula rakovina kože, ktorú bolo potrebné odstrániť. Lekári jej odporučili, aby okamžite prestala s návštevami solária. Carrie ich odporúčanie ale odignorovala a opaľovala sa aj naďalej. "Nemyslela som si, že je to také veľké, aby mi to bránilo v opaľovaní," povedala. Keď mala 26 rokov, našla si rovnaký fľak na tvári. Ignorovala ho. Neskôr jej doktor oznámil, že trpí opäť rakovinou, ktorá sa rozmnožuje pod kožou. Podstúpila operáciu. Po tom, ako jej vyoperovali všetky rakovinotvorné bunky, ostala žene na tvári diera. Nedávno preto zverejnila svoje fotografie, aby varovala ostatných používateľov solárií pred ich nebezpečenstvom. 

FOTO Ženu znetvorila ťažká
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

FOTO Ženu znetvorila ťažká
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa odborníka na melanóm spočíva problém solárií v intenzite UV žiarenia. "Je päťnásobne silnejšie než intenzita UV žiarenia z poludňajšieho slnka. Za krátke časové obdobie dáva pokožke veľké množstvo UV žiarenia. To je dôvod, prečo zvyšuje riziko melanómu," vysvetlil David McArthur.

Viac o téme: SoláriumOpaľovanieZávislosťRakovinaMelanóm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu