Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Belinda si myslela, že ju iba bolia zuby: Na ulicu chodí s obavami, strašný výzor na FOTO

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Youtube/ViralPress)

MANILA - Filipínka Belinda Austriaová mala len 13 rokov, keď zaznamenala veľké bolesti zubov. Dnes má 42 a pod bradou jej narástol obrovský nádor, ktorý dosahuje veľkosť melónu. Nádor nekontrolovateľne rastie a Belindina rodina si nemôže dovoliť zaplatiť liečbu.

Mladík sa na záchode polhodinu hral s mobilom: Potom sa pozrel pod seba a zdesil sa

Matka troch detí trpela ako tínedžerka bolesťou v dolnej čeľusti. Myslela si, že ide o obyčajný problém s rastom zubov. Keď mala 19 rokov, zdurili sa jej ďasná a nutne potrebovala navštíviť lekára.

Belinde nekontrolovateľne rýchlo rastúci nádor odstránili v roku 1997, niekoľko mesiacov po narodení jej prvého dieťaťa. O niekoľko rokov bol nádor späť. Nádor stále rastie, no jej rodina nemá dostatok financií na to, aby Belinde zaplatila liečbu.

Belinda si myslela, že
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/ViralPress)

Žena v domácnosti musí nádor zakrývať šatkou vždy, keď opúšťa dom. Nechce, aby na ňu ľudia ukazovali a čudne na ňu pozerali. „Nádor mám už veľmi dlho, ale nemôžem ísť späť do nemocnice, pretože nemám peniaze,“ povedala pre miestne médiá Belinda.

Praje si, aby sa mohla opäť vrátiť do práce. No nádor nielen že bolí, ale má aj poriadnu váhu. Filipínka sa preto ľahko unaví. „Keď mi narástol nádor, môj život sa stal veľmi obmedzeným. Nemôžem robiť, čo chcem,“ konštatuje matka troch detí.

Belinda si myslela, že
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/ViralPress)

Priznáva, že sa kvôli nádoru stretla aj s posmechom ľudí. Belinda a jej manžel Carlos, farmár, v roku 1997 dokonca predali svoj majetok, aby Belinda mohla zaplatiť operáciu. Rodina si však viac nemôže dovoliť poslať Belindu na lekársky zákrok a filipínska vláda nepokrýva zdravotné náklady.

Belinda s manželom a svojimi deťmi, Jonalyn, Joanne a Juliusom robia, čo môžu, no obávajú sa, že nádor Belindu zabije skôr, než budú mať dostatok financií. Zákrok stojí v prepočte 2 600 eur. „Všetko sa začalo bolesťou zubov,“ rozpráva Joanne.

„Moja mama bola opuchnutá, na polovici tváre mala nádor. Ten jej v roku 1997 odstránili, ale v roku 2003 bol nádor späť a bolo to horšie, než predtým,“ zdôverila sa Joanne. Podľa jej slov urobia všetko, čo je v ich silách, aby matke pomohli.

Snom Belindy je vyliečiť sa, aby mohla svojmu manželovi Carlosovi pomáhať so zárobkom na živobytie. „Chcem poslať svoje deti do školy. Dúfam, že sa už čoskoro uzdravím, kvôli mojej rodine,“ dodáva Belinda.

Viac o téme: NádorTumor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu