Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Netradičné preteky v Košiciach: Favorit uviazol v zápche

Pár sekúnd pred štartom: bežec Zdeno Belko, cyklista Ondrej Turis a autobus MHD
Pár sekúnd pred štartom: bežec Zdeno Belko, cyklista Ondrej Turis a autobus MHD (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Kto je rýchlejší? Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) zisťoval, ako dopadnú električka a autobus v konkurencii s autom, cyklistom a bežcom. Všetci mali počas dopravnej špičky ráno o 7.30 hod. pred sebou trať dlhú päť kilometrov.

Podmienkou organizátorov bolo, že všetkých päť účastníkov bude kopírovať trasu električky. Išli po Triede SNP cez kruhový objazd na Moldavskú ulicu a odtiaľ na železničnú stanicu. „Tipujem, že tam dôjdem ako posledný. Ako bežec či chodec by som si vybral najkratšiu trasu,“ konštatoval Zdeno Belko (48), ktorý mesačne behá 500 kilometrov a najbližší maratón v Košiciach bude jeho 76.

Cyklista Ondrej Turis (40), jasný favorit, do cieľa došiel až druhý. Predbehlo ho auto. „Zdržal som sa v zápche a zasvietila mi červená. Na budúci rok to bude lepšie,“ uviedol O. Turis. Generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč tiež tipoval cyklistu za víťaza. Za podnik dával šancu autobusu. „Súťaž je pre nás dôležitá do budúcnosti. Električky v súčasnosti nemajú na križovatkách prednosť, čo chceme v budúcnosti zmeniť. Výsledky nám v budúcich rokoch pomôžu sledovať vývoj dopravy,“ uviedol M. Tkáč.

VYHODNOTENIE

Poradie Súťažiaci Čas/min.
1. auto 9,29
2. bicykel 10,08
3. električka 13,30
4. autobus 13,54
5. bežec 20,42
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu