Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Najväčší vôl sveta žije v Španielsku: Pozrite sa na to monštrum!

Majiteľ Tedy Sánchez
Majiteľ Tedy Sánchez (Zdroj: YouTube/JRR Mundo)

MADRID - Volá sa Potxolo, má sedem rokov a spotrebuje asi 50 kilogramov zemiakov, mrkvy a ďalšej potravy denne. Reč je o zrejme najväčšom volovi sveta, ktorý nežije nikde inde ako v Španielsku. Podľa denníka El Mundo jeho majitelia už kontaktovali Guinnessovu knihu rekordov.

Natasha (24) chce mať najväčší zadok na svete: FOTO jej mega kufra vyráža dych

"Očakávame, že v zime bude priberať na váhe ešte viac a do zabitia budúci rok bude mať minimálne 2100 kilogramov," odhadol Tedy Sánchez. Jeho vykastrovaný býk, plemena plavý aquitánský dobytok, váži teraz 1900 kilogramov.

Obrí vôl žije na farme v baskickej obci Legorreta, kde pred rokmi vyrástol ďalší rekordman. Patril rovnakému majiteľovi, volal sa Pezuňas a keď išiel v roku 2013 na porážku, vážil 2200 kilogramov.

Sánchez odhaduje, že by sa Potxolo mohol budúci rok predať za 40-tisíc eur. "Keď ale uvážite, koľko toho za osem rokov zje, ešte na predaji tratím. Ale je to otázka marketingu," dodal s tým, že už má troch záujemcov. "Zatiaľ sme sa nerozhodli, či urobíme dražbu, nevylučujem, že ho predáme po častiach," povedal reportérovi denníka El Mundo farmár, zatiaľ čo sa Potxolo pásol vedľa na lúke.

Viac o téme: RekordGuinnessova kniha rekordovNajväčší vôl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu