Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dvojica na dovolenke na Kréte našla na chodníku tašku: Otvorili ju a hneď utekali na políciu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Jessica Frank)

KRÉTA - Dvadsaťdvaročná Jessica Franková a jej o dva roky starší priateľ Edward Gibson sa stali miestnymi celebritami na Kréte. Dvojica počas svojej dovolenky náhodne našla zaujímavú sumu peňazí, ktorá sa povaľovala na chodníku. Ale namiesto toho, aby si ich nechali, odniesli ich na políciu, za čo si vyslúžili obrovské uznanie, pretože nie každý by sa zachoval rovnako.

Jessica a Edward sú momentálne miláčikmi miestnych obyvateľov na gréckom ostrove Kréta. Mladí Briti sa totiž zachovali veľmi čestne. Na ulici narazili na opustenú tašku, ktorá akoby nikomu nechýbala. "Najprv som ju prekročila. Ale keď som sa lepšie prizrela, všimla som si, že z nej trčia peniaze," hovorí Franková.

Dvojica na dovolenke na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Jessica Frank)

Nájdená suma bola veľmi zaujímavá a pár sa mohol obohatiť o takmer 7000 eur. Obaja však prejavili svoj čestný charakter, čo je na dnešné pomery naozaj veľmi vzácne, a peniaze odniesli na políciu. Pani, ktorej tie peniaze neskôr policajti vrátili, plakala od šťastia a nálezcom požehnala. "Bola to moja tržba a musela mi vypadnúť, keď som sa chystala do banky," povedala dojatá majiteľka miestneho obchodíka.

Správa o čestných Britoch sa na ostrove šírila rýchlosťou blesku a z mladej dvojice sa stali miestne celebrity. Dokonca o nich písali aj v lokálnych novinách. "Taxikári nám ponúkali odvoz zadarmo, dokonca sme dostali aj ponuku na pobyt grátis. Vďačnosť týchto ľudí nás dojala," dodali Jessica a Edward. 

Viac o téme: DovolenkaKrétaDobrý skutok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu