Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Alarmujúca správa pre ľudstvo: Rok 2017 bol obrovským nešťastím, celý svet sa utápal v smútku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Podľa prieskumu uskutočneného v 145 krajinách sme v uplynulom roku pociťovali obrovský smútok, hnev a fyzickú bolesť. S alarmujúcou výročnou správou prišla prieskumová spoločnosť Gallup. Za najnegatívnejšiu krajinu na svete je považovaná Stredoafrická republika. Naopak, najšťastnejší ľudia žijú v Latinskej Amerike.

V najnovšej výročnej správe Global Emotions, ktorú priniesla prieskumová spoločnosť Gallup, sa píše, že v roku 2017 boli ľudia zo 145 krajín oveľa smutnejší, vystresovanejší a nahnevanejší ako za uplynulú dekádu.

Smútok
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Spoločnosť sa zoberá výskumom od roku 2005. Z oficiálnej správy tiež vyplýva, že tisíce ľudí počas vlaňajšieho roku trpelo fyzickým utrpením. Jeden z piatich respondentov uviedol, že počas včerajšieho dňa pociťoval hnev. Až 23 percent opýtaných priznalo, že pociťovali smútok. Alarmujúcim je fakt, že 31 percent ľudí sužovala fyzická bolesť.

Smútok
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Výskumníci zapojili do prieskumu viac než 154-tisíc ľudí. „Dnešný svet je rozrušenejší, smutnejší a bolestivejší ako v predošlej dekáde,“ konštatoval Mohamed S. Younis, generálny riaditeľ spoločnosti Gallup.


Odporúčame aj: Revolučný objav vedcov: Na týchto planétach môže byť viac vody ako na Zemi


Najnegatívnejšia krajina na svete je podľa prieskumu Stredoafrická republika (CAR), ktorá nahradila Irak. Naopak, najšťastnejší ľudia žijú v Latinskej Amerike, Kolumbii, Guatemale, Kanade a na Islande.

 

Viac o téme: PrieskumSmútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu