Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Študentka (20) si odmalička obhrýzala nechty: Doplatila na to mimoriadne kruto

Courtney Whithornová Zobraziť galériu (5)
Courtney Whithornová (Zdroj: Profiimedia, FB/Courtney Belle Whithorn)

NEWTOM AYCLIFFE - Predtým, než Courtney Whithornovej diagnostikovali rakovinu, bola šikanovaná svojimi spolužiakmi. Následkom strachu a stresu si pred štyrmi rokmi odhryzla celý necht na palci. Zranenie tajila štyri roky. Žiaľ, keď sa rozhodla vyhľadať pomoc, bolo už neskoro.

Courtney z anglického mesta Newton Aycliffe mala celý život pred sebou. Jej sladký život sa ale zrútil ako domček z karát po tom, čo jej lekári diagnostikovali vzácnu formu rakoviny. Dievčina priznala, že si ju privodila sama. Odmalička si totiž obhrýzala nechty.

Courtney Whithornová (20)
Zobraziť galériu (5)
Courtney Whithornová (20)  (Zdroj: FB/Courtney Belle Whithorn )

Všetko sa začalo v roku 2014, keď sa Courtney stala v škole obeťou šikany. V tom čase ju sužoval strach a stres. Dievčina ale o terorizovaní zo strany jej rovesníkov nikomu nepovedala. Spomína, že veľmi trpela a jej zlozvyk sa prehĺbil, až si nakoniec nechtiac odhryzla celý necht na palci.

Palec Courtney Whithornovej (20)
Zobraziť galériu (5)
Palec Courtney Whithornovej (20)  (Zdroj: Profiimedia)

Courtney tajila svoje zranenie pred rodinou i priateľmi štyri roky. Keď jej začal rásť nový necht, spozorovala, že má pod ním čierny pruh a po čase sčernel úplne. Aby jeho farbu zamaskovala, začala si lepiť umelé nechty. 


Čítajte aj: FOTO Študentka si objednala topánky cez eBay: Stačil jeden pohľad a zostala v šoku


Dievčina napokon vyhľadala odbornú pomoc. Nečakala však, že na plastickej chirurgii sa dozvie tú najhoršiu správu v živote.  

Courtney Whithornová (20) po amputácii palca.
Zobraziť galériu (5)
Courtney Whithornová (20) po amputácii palca.  (Zdroj: Profiimedia)

Courtney bol diagnostikovaný akrálny lentiginózny melanóm. Aj keď podstúpila štyri operácie, doktori jej museli palec amputovať. „Keď som sa dozvedela, že mám rakovinu, pretože som si odhryzla necht, zrútil sa mi celý svet. Urobila som si to sama,“ povedala. Lekári okrem amputácie prsta študentke odstránili aj dve lymfatické uzliny, aby zistili, či sa jej rakovina rozšírila.

 

Viac o téme: RakovinaNechtyZlozvyk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu