Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Šok pri kontrole tiel v márnici: Po otvorení boxu čakalo zamestnanca hororové prekvapenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

JOHANNESBURG - V chladiacom boxe v márnici v Juhoafrickej republike bola objavená živá žena, ktorú záchranári po autonehode vyhlásili za mŕtvu. Po hroznom zážitku sa teraz dotyčná zotavuje v nemocnici. Informoval o tom spravodajský web BBC.

Horor deň pred pohrebom: Otvorili rakvu a... mŕtva žena (†33) porodila dieťa!

Žena bola spolu s ďalšími prevezená do márnice v meste Carletonville v provincii Gauteng po autonehode, pretože podľa záchranárov zo služby Distress Alert nejavila známky života. Forenzný expert ale pri kontrole tiel, ktoré boli umiestnené v chladiacich boxoch, zistil, že žena dýcha.

Prípad vyšetrujú juhoafrické úrady. Záchranná služba sa obhajuje tým, že jej zamestnanci postupovali štandardným spôsobom a nepochybili. Žene nenahmatali pulz a nejavila vraj ani ďalšie známky života. Meno ženy úrady nezverejnili, zotavuje sa ale v nemocnici východne od Johannesburgu.

Rodina obete uviedla, že očakáva rýchle vysvetlenie. "Ako rodina o tom nechceme hovoriť bez toho, aby pri tom bola polícia, záchranári a zamestnanci márnice. Potrebujeme odpovede," uviedol nemenovaný príbuzný v rozhovore s BBC s tým, že všetci sú z toho v šoku.

Španielsky väzeň tesne pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Thinkcstock.com)

Podľa serveru BBC mohlo ísť o nehodu, ktorá sa stala v nedeľu 24. júna.

Nie je to prvýkrát, čo sa živý človek ocitol v márnici. V januári väzeň v Astúrii na severe Španielska nadobudol vedomie krátko pred pitvou. Za mŕtveho ho pritom vyhlásili traja lekári.

Nie je to ale ani prvý podobný prípad v Juhoafrickej republike. Pred siedmimi rokmi sa v márnici v provincii Východné Kapsko s krikom prebudil muž, ktorý bol vyhlásený za mŕtveho.

Viac o téme: NemocnicaMŕtvaMárnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu