Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Traja lekári ho vyhlásili za mŕtveho: Šok v márnici, spod plachty sa ozvalo chrápanie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

ASTÚRIA - Dni španielskeho mladíka boli zrátané. Patológ bol pripravený začať. Na telo 29-ročného muža si vyznačil presný postup ako bude rezať. No ticho v márnici prehlušilo chrápanie „mŕtveho“ muža. Patológ nemohol uveriť vlastným ušiam čo sa ozýva spod plachty.

Gonzalo Montoya Jimenez (29) bol oficiálne prehlásený za mŕtveho. Počas toho ako si odpykával trest v španielskej väznici, skolaboval. Po neúspešnej resuscitácii ho lekári vyhlásili za mŕtveho a jeho telo bolo prevezené na pitvu. Patológ neveril vlastným ušiam. Ticho v márnici prerušilo hlasité chrápanie španielskeho trestanca. Akonáhle sa prebudil, v šoku sa pýtal kde je jeho manželka.

Španielsky väzeň tesne pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Thinkcstock.com)

„Pitva sa mala začať. Lekári už mali na jeho tele aj nákres pitvy,“ povedala pre španielske média rodina väzňa. Rodina Jimeneza ďalej médiám prezradila, že Gonzalo je epileptik. Podľa ich názoru, nedorozumenie mohlo zapríčiniť aj to, že Gonzalo vo väzení neužíval lieky pravidelne.

Mladík zverejnil desivý PRÍBEH: Moja najstrašidelnejšia prechádzka nočným mestom 

Ako uviedla stanica BBC, celý incident sa vyšetruje. Jimenez momentálne leží na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Astúrii. Lekári predpokladajú, že Gonzalo trpí katalepsiou. Ide o nervovú poruchu, ktorá sa prejavuje nehybnosťou svalstva. „Výsledkom katalepsie je falošná mŕtvola, ktorá vníma, ale nedokáže zasiahnuť. Preto sa už niekoľkokrát stalo, že pacient nezomrel na následky choroby, ale na následky pitvy,“ informuje o poruche portál Vyšetrenie.sk

Viac o téme: ŠpanielskoVäzeňPitvaKatalepsia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu