Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nedostatok spánku spôsobuje impotenciu

CAIRNS – Chronický nedostatok spánku výrazne poškodzuje mužské libido a dokonca spôsobuje poruchy erekcie. Na medzinárodnej konferencii zdravého spánku to uviedli brazílski sexuológovia.

Podľa nich na zvyšujúce sa tempo moderného života tvrdo dopláca práve dĺžka spánku. Jeho nedostatok spôsobuje vážne zdravotné komplikácie. U mužov často ako prvú postihne práve sexuálnu výkonnosť.

Profesorka Monica Andersenová uviedla, že sexuológovia riešia stále častejšie problémy mužov, ktorí trpia nedostatkom spánku. Postupne sa u nich znižuje chuť na sex a dostavia sa poruchy erekcie. Veľmi malá časť mužov dokonca môže ochorieť na tzv. sexsomniu, keď človek začne súložiť v spánku, bez toho aby si to uvedomoval a môže byť veľmi agresívny.

„Nedostatok spánku môže byť veľmi, veľmi škodlivý pre mužský sexuálny život, ale zdá sa, že sa to neprejavuje u mnohých ľudí. Je to smutný dôsledok nášho rušného 24-hodinového života, ktorý žijeme. Ľudské vnútorné hodiny sú mimo, ľudia nepovažujú spánok za dôležitý a tým trpí aj ich sexuálny život. Problém je, že ľudia sú veľmi citlivý na svoj sexuálny život, ale neuvedomujú si, že spánok má pre nich obrovský význam,“ povedala na konferencii v Cairns profesorka Andersenová z Federálnej univerzity v Sao Paule.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu