Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Internet valcuje pikantná kampaň: FOTO Je síce pre ženy, ale milujú ju aj muži, pozrite prečo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRUSEL - Stále viac žien odmieta a odkladá to, čo považuje za symbol útlaku: podprsenku. Hnutie #NoBra sa pre mnohých stalo stelesnením každodenného feminizmu v praxi. Na facebooku či instagrame sa to len hemží podobnými stránkami. Vzniklo aj hnutie #NoBraChallenge, aby motivovalo tie ženy, ktoré sa ešte k rozhodujúcemu kroku neodhodlali, upozornil web frankofónneho belgického rozhlasu a televízie RTBF.

Migrant obchytkával Nemku (35) na železničnej stanici: Vykľul sa z neho mladý Slovák

Na internete sa tiež objavujú blogy, ktorých autorky zdieľajú skúsenosti z "roka bez podprsenky" či z "pomalej podprsenky", čo je spravidla nevystužená či bezšvíková spodná bielizeň, pomáhajúca hladkému zvládnutiu cesty medzi podprsenkou a jej odložením.

Na všetkých týchto fórach sa vymieňajú rady, ako čeliť obťažovaniu tých, ktorí ženu bez podprsenky považujú za koketu. Hnutie volá na internete, v práci i na ulici po oslobodení pŕs od kúsku bielizne, ktorý považuje za zbytočný a nepohodlný.

Internet valcuje pikantná kampaň:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/_ashleycrossing)

Škodí podprsenka zdraviu? Kvôli nej má značný počet žien sklon sa hrbiť. Toto chybné držanie tela by podľa niektorých lekárov mohlo viesť k dýchacím či tráviacim ťažkostiam, ako je pálenie záhy.

Profesor Jean-Denis Rouillon z fakultnej nemocnice v Besançone po pätnásťročnom výskume dospel k poznatku, že ženy, ktoré nenosia podprsenku, majú postupom veku pevnejšie prsia aj lepšie držanie tela. Vyraziť von bez nej by teda malo mať isté plusy: ušetríte peniaze a ešte si ochránite zdravie.

Internet valcuje pikantná kampaň:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/camryncristine)

Nenosenie podprsenky môžu ale niektorí ľudia vnímať ako nedostatok profesionality v práci. Tento pohľad je jasný aj na ulici a vo voľnom čase. Niektoré ženy sa zverili, že im bolo ich obliekanie vyčítané.

V Argentíne stredná škola potrestala dievčinu za to, že nenosila podprsenku, čo rozpútalo búrku hnevu. Koncom apríla škola v Buenos Aires poslala domov študentku menom Bianca s pokarhaním, ktoré museli podpísať jej rodičia. O dva dni neskôr sa na protest pred ministerstvom školstva odohralo veľké odhadzovanie tohto kúsku bielizne. V juhoamerickej krajine ubehli tri roky od chvíle, keď feministky dali o sebe vedieť. Čím ďalej mladšie dievčatá požadujú svoje práva. Boj, ktorý sa začal kritikou ženského údelu, sa rozšíril o povolenie potratov, zavedenie sexuálnej výchovy v školách a potieranie pouličného obťažovania.

Internet valcuje pikantná kampaň:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: instagram/smackingghoes)

Pre veľa žien prepnutie do módu "bez podprsenky" predstavuje ďalší spôsob, ako si uvedomiť, nakoľko sú ženy nútené podriaďovať sa zvláštnym požiadavkám ohľadne svojho vzhľadu, či už v zamestnaní, v škole či na verejných miestach.

Viac o téme: Podprsenka#NoBra#NoBraChallenge
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu