Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO V Peru sa našli záhadné múmie: Vedec tvrdí, je to iný druh, nepochádza zo Zeme!

Je to všetko len podfuk? Zobraziť galériu (4)
Je to všetko len podfuk? (Zdroj: youtube/gaia)

PETROHRAD - Profesor počítačovej vedy a fyziky z petrohradskej Federálnej univerzity tvrdí, že múmie objavené minulý rok v Peru pochádzajú z inej planéty. Keďže nejde o prvé sporné tvrdenia tohto vedca a v jeho tíme pôsobí viacero ľudí s nelichotivou minulosťou, odborníci na UFO celý objav jednoznačne popierajú.

Príbeh okolo záhadných tiel objavených v Peru sa začal písať ešte na začiatku minulého roku. Vtedy sa tím vedený kontroverzným mexickým novinárom Jamie Maussanom snažil upútať pozornosť zverejnením dokumentu o mumifikovanej bytosti s troma predĺženými prstami a zdeformovanou lebkou, ktorú nazvali Mária. Krátko nato bolo nájdené aj ďalšie telo, neskôr pomenované Vavita. Film pritiahol pozornosť ešte kontroverznejšieho ruského vedca Konstantina Korotkova. Ten hovorí, že výsledky dôkladnej analýzy tiel potvrdili ich mimozemský pôvod.  Podľa neho ide o "iný druh, o iný humanoid".

VIDEO V Peru sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: youtube/gaia)

"Tomografické vyšetrenia odhalili charakter ich kostry. Tkanivo má biologický základ a chemická kompozícia indikuje, že ide o ľudí. Ich DNA má 23 chromozómov, ako majú ľudia, ale nie sú to ľudské bytosti. Ich anatomická štruktúra je totiž iná," vysvetľuje profesor. Poukazuje pritom na zvláštny tvar lebky, hrudného koša a rebier. Ich štruktúra a tvar je odlišná od ľudskej a myslí si, že v tomto prípade ide o matku a dcéru. Vek Vavity ruský vedec odhaduje na deväť mesiacov.

Za pravdu mu dáva aj ďalšia členka tímu, rádiologička Natalia Zaloznayaová. Potvrdila, že pri preštudovaní vnútorných orgánov múmie našla tracheu, srdce s komorami a vyvinutými chlopňami, kontúry pečene a sleziny. Telá boli pokryté bielym práškom, podľa testov ide údajne o chlorid kademnatý. "Výsledky testovania tejto chemickej zlúčeniny datujú nálezy do rokov 245 až 410 nášho letopočtu," vyjadrila sa rádiologička.

VIDEO V Peru sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: youtube/gaia)

Prácu Korotkovho tímu spochybňujú všetci experti, ktorí problematiku neidentifikovateľných lietajúcich objektov študujú už roky. Spornému vedcovi nepomáha ani jeho povesť. V minulosti sa preslávil vyhláseniami, že zostrojil kameru, ktorá dokáže zachytiť ľudskú dušu a do sveta vypustil viacero kontroverzných výrokov ohľadom štúdie ľudskej aury.

Na jeho webstránke sa píše, že pracuje pre Petrohradskú akadémiu telesnej kultúry a je prezidentom Medzinárodnej únie pre zdravotnícku a aplikovanú bioelektrografiu. Ani jednu z týchto inštitúcií ale nie je možné nájsť online. Navyše, dôveryhodnosť výskumného tímu už od začiatku spochybňuje samotný objaviteľ múmií. Maussan sa totiž preslávil zorganizovaním konferencie o UFO, na ktorú mal prístup každý, kto zaplatil vstupné 20 dolárov. Prezentoval na nej nejasné fotografie mimozemšťanov, ktorí sa údajne ocitli na našej planéte po havárii lietajúceho taniera v roku 1947. Po dôkladnej analýze záberov bolo zistené, že išlo o fotografie múmie z múzea.

VIDEO V Peru sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: youtube/gaia)

Preto nie je divné, že objavy tímu v tomto zložení vyvolávajú u odborníkov na mimozemské civilizácie iba úsmev na tvári. Autor UFO Investigations Manual Nigel Watson tvrdí, že nález je umelo vyrobený a podhodený presne tak, ako Maussanove fotografie na spomínanej konferencii. "Je divné, že takýto fascinujúci objav bol prezentovaný na stránke, kde bola nutná registrácia a nie cez seriózny vedecký zdroj. Ide o odliatok kostry s pripojenými tromi prstami. Mimochodom, s týmto počtom prstov by mimozemšťania sotva postavili vesmírnu loď," uviedol. 

Viac o téme: MúmiaPeruUfoMimozemšťan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu