Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Toto je VEK, kedy prestanete vyzerať mladí a svieži: Je poriadne depresívny

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Ľudia oddaľujú starobu, ako sa len dá. Pravidelne cvičia, používajú krémy proti vráskam, prípadne zájdu k plastickému chirurgovi. Vedci zisťovali, v akom veku začneme vyzerať tak, že už naozaj nie sme mladí a to číslo vás zarazí. Je totiž dosť nízke a mnohí z nás ho už dávno prekročili.

Kozmetický priemysel nás každý deň zásobuje najrôznejšími krémami, zázračnými sérami a inými prípravkami, ktoré si kupujeme v snahe predĺžiť si fyzickú mladosť. Keď už ani tie nestačia, mnohí ľudia si líhajú pod nôž. 

Vedeli ste ale, že podľa odborníkov existuje presná veková hranica, kedy oficiálne prestaneme vyzerať mladí? Pokiaľ máte dvadsať plus, niet sa čoho obávať. Vaša koža disponuje takmer magickou elasticitou, vaše oči žiaria, metabolizmus vo väčšine prípadov stojí na vašej strane a z prepitej noci sa nespamätávate ďalšie tri dni. Toto obdobie života patrí k najbezstarostnejším. 

Toto je VEK, kedy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ale všetko dobré sa raz končí. A ten koniec údajne prichádza v tridsiatke. Presne v tomto roku života totiž začíname podľa všetkého vyzerať staro. Z výsledkov britského prieskumu, ktorý usporiadal portál YouGov, vyplýva, že práve tridsiaty rok života je ten, kedy vás ľudia prestanú považovať za mladých. 

Zatiaľ čo väčšina tridsiatnikov a dokonca aj štyridsiatnikov sa bude tvrdohlavo brániť tomu, že patria do kategórie stredného veku, viaceré štúdie tvrdia, že stredný vek začína okolo 35. roku života. Oxfordský slovník angličtiny zas uvádza, že stredný vek trvá zhruba od 45. roku do 65. roku života. 

Viac o téme: Mladosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu