Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dom svetoznámeho Michelangela v Toskánsku je na predaj: Za túto nádheru pýtajú milióny

Nádherná vila v nádhernom kraji
Nádherná vila v nádhernom kraji (Zdroj: repro handsomepropertiesinternational.com)

FLORENCIA - Dom renesančného umelca Michelangela Buonarrotiho v toskánskom kraji Chianti, ktorý sa preslávil rovnakým vínom, si prípadný záujemca môže kúpiť za 7,5 milióna eur. Informoval o tom taliansky denník la Stampa.

Vila, ktorú Michelangelo kúpil v roku 1549, sa rozkladá na svahu kopca Castellino, zhruba na polovici cesty medzi Florenciou a Sienou. Umelcovi potomkovia vidiecku usadlosť vlastnili až do roku 1867. Súčasný majiteľ dom citlivo renovoval. Keď ho kupoval, netušil, kto ho kedysi vlastnil. Jeho predaj zveril americkej realitnej kancelárii sídliacej v Charlestone v Južnej Karolíne. 

Dom svetoznámeho Michelangela v
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: repro handsomepropertiesinternational.com)

Vila má podľa denníka osem spální (kancelária uvádza v inzeráte o dve viac) a sedem kúpeľní, celková obytná plocha činí 1200 metrov štvorcových. Na ďalších 25-tisíc metroch sa rozkladá park, vinice a olivové a citrusové sady, ktoré k usadlosti patria. Na mieste sa zachoval aj dobový kamenný lis na olivy. Michelangelo mal v čase, keď dom kupoval, 74 rokov. Dva roky predtým prevzal dozor na stavebnými prácami v rímskom Svätopeterskom chráme. 

Michelangelo Buonarroti (1475 - 1564) bol sochárom, maliarom, architektom, projektantom i básnikom, sám seba ale považoval predovšetkým za sochára. Jeho vrcholným sochárskym dielom je skulptúra Davida, ktorú si u neho v roku 1501 objednala Florentská republika. Preslávil sa taktiež freskovou výzdobou Sixtínskej kaplnky, pričom neľahkú prácu na nej ironicky popisuje vo svojej poézii. 

Viac o téme: VilaToskánskoMichelangelo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu