Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rodičia ráno odprevádzali deti do školy, keď skoro zinfarktovali: Len pár metrov od nich...

Diviaky na vychádzke Zobraziť galériu (2)
Diviaky na vychádzke (Zdroj: YouTube)

HONGKONG - Rodičia, ktorí pred pár dňami odvádzali svoje deti do školy v Hongkongu, ostali stáť ako obarení. Ocitli sa totiž pred stádom diviakov, ktoré vymetali miestne smetiaky. Nevedeli, čo majú robiť. Akýkoľvek pohyb mohol zvieratá vyplašiť, čo by ich mohlo stáť životy.

Na videu je zachytený obrovský diviak stojaci na zadných nohách, ako sa prehrabáva kontajnerom. Vedľa neho pobehujú tri mláďatá, ktoré si taktiež očividne hľadajú potravu. Autorom videa je miestny obyvateľ Tu Dong, ktorý v ten deň odprevádzal svoje dieťa do školy. Spolu s ostatnými rodičmi mal oprávnený strach, že divé zvery zaútočia na ich ratolesti. Nebolo by to totiž prvý raz, čo by došlo v Hongkongu k útoku zo strany diviaka. 

Rodičia ráno odprevádzali deti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

K prípadu sa vyjadrili aj ochrancovia zvierat, ktorých zaujímal predovšetkým osud samotných diviakov. "Sú hladné, tiež majú právo žiť," uviedli. 

Po horách blúdia stovky medveďov: Odmietajú spať, cesta domov dvoch mužov skončila tragicky

V dôsledku odlesňovania a zástavby v ich prirodzenom prostredí je stále viac a viac diviakov nútených hľadať si potravu pri ľudských obydliach. Hongkonská polícia musela vlani v júni dokonca použiť ochranné štíty a siete proti gigantickému diviakovi, ktorý blúdil ulicami mesta. V roku 2016 si zas musela poradiť so samicou vážiacou viac ako 50 kg, ktorá zavítala až na miestne medzinárodné letisko. 

Viac o téme: HongkongDiviak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu