Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žena (28) prezradila tajomstvo, ako sa stala boháčkou: Robila som TOTO a užívam si dôchodok

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NEW YORK – Dvadsaťosemročná budúca mamička a bloggerka radí svojim čitateľom, ako správne investovať a sporiť. Podľa nej vôbec nie je zložité nadobudnúť v krátkom čase obrovský majetok, pred tridsiatkou odísť do dôchodku a užívať si život. Stačí na to jednoduchá matematika.

Dobré správy pre Slovákov: Prestížny rebríček ukázal, že život u nás sa zlepšuje

Tajomstvo svojho finančného úspechu rozoberá a popisuje dvadsaťosemročná bloggerka, ktorá používa prezývku JP Livingston. Tvrdí, že obrovskú sumu vo výške 1,6 milióna libier (cca 1,82 milióna eur) nadobudla nielen prácou pre investičnú spoločnosť. Hoci na začiatku zarábala slušných 70 000 libier (cca 79 0000 eur), svoj finančný úspech spája najmä so zmyslom pre šetrnosť, ktorý uplatňuje v každodennom živote.

Žena (28) prezradila tajomstvo,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

„Každý môže ušetriť slušné peniaze. Keď som ešte pracovala, odložila som si až 70% z platu,“ uviedla na svojom blogu. „Pretože tak, ako každý deň míňame, môžeme každý deň aj šetriť.“

Keď mala dvanásť rokov, dostala od otca knihu „Rich Dad, Poor Dad“ a v nej našla skvelý návod, ako sa pohybovať vo svete investovania a sporenia. Podľa nej by sme si mali pri nákupe každej veci vypočítať, koľko hodín musíme odpracovať, aby sme získali požadovanú sumu. Ak budeme takto premýšľať, uvedomíme si, že vôbec nepotrebujeme to najdrahšie, čo trh ponúka.

„Keď zistíte, že kvôli telefónu, po ktorom túžite, musíte odpracovať 60 hodín, určite si to s jeho kúpou rozmyslíte a poobzeráte sa po niečom lacnejšom.“ Takáto ľahká matematika je vraj najjednoduchšou cestou, ako si začať vážiť svoju prácu a lepšie zaobchádzať s ťažko vydretými peniazmi. „Toto bol spôsob, ako sa zo mňa pred dvomi rokmi stala milionárka a mohla som odísť do dôchodku,“ usmieva sa spokojne.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Budúca mamička si momentálne užíva byt v New Yorku, ktorý zariadila nábytkom z druhej ruky. Keďže sa ich rodinka čoskoro rozrastie, s manželom si chcú nájsť niečo väčšie.

Viac o téme: PeniazeSporenieRadaZiskBohatstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu