Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lekárka varuje ženy: Pred cvičením musíte urobiť jednu dôležitú VEC, inak riskujete chorobu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Lekárka a riaditeľka londýnskej kliniky radí ženám, aby pred cvičením urobili jednu veľmi dôležitú vec, na ktorú buď zabúdajú, alebo ju podceňujú a jednoducho ju neriešia. Ochránia si tak pokožku, vyhnú sa zápalom a infekčným ochoreniam.

Doktorku Preethi Danielovú dohnali k odporúčaniam o odstraňovaní mejkapu pred cvičením skúsenosti, ktoré má so svojimi pacientkami. Tie navštevujú jej ordináciu so začervenanou pokožkou tváre, hnisavými zápalmi alebo šupinatými ložiskami. "Ženy zabúdajú na to, že pred cvičením je potrebné odlíčiť sa a poriadne si umyť tvár," upozorňuje.

Lekárka varuje ženy: Pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Žena prezradila, ako sa zbaviť otravných chlapov v posilňovni: Veľmi nechutný TRIK, ale funguje

Pot, ktorý sa počas fyzickej námahy dostáva na povrch, totiž zachytáva nielen zvyšky krycieho krému, ale aj prach a nečistoty, ktoré sa na pleť počas dňa nalepili. Podľa Danielovej by tak mali ženy pred cvičením venovať odlíčeniu a umytiu pleti toľko pozornosti, ako keď si odstraňujú mejkap pred spaním.

Lekárka varuje ženy: Pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Aj keď sa vám do toho veľmi nechce, urobte to. Môžete sa tak vyhnúť mnohým problémom," radí odborníčka. Ak totiž zostanú póry uzatvorené vrstvou líčidiel, upchávajú sa, pokožka prestáva dýchať a teplý mokrý pot so zmesou nečistôt vytvára ideálne podmienky pre vznik kožných infekcií a zápalov. "Dôležité je aj to, aby ste si po cvičení vždy umyli tvár. Odstránite tak všetky nečistoty, ktoré sa vám na ňu nalepili počas cvičenia," dodáva lekárka. 

Viac o téme: ŽenaCvičenieMejkap
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu