Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Lekár (29) sledoval krvavé stopy v nákupnom centre: Naskytol sa mu hororový pohľad

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LUTON - Nakupujúci v obchodnom centre v londýnskom Lutone sa nechtiac stali svedkami strašného incidentu, ktorý sa odohral na chodbe. Policajti našťastie dostali celú situáciu veľmi rýchlo pod kontrolu a ako hrdina z celého príbehu vyšiel najmä lekár, ktorý okamžitým zásahom zabránil tomu najhoršiemu.

Pokojnú nedeľu v nákupnom centre náhle narušil neočakávaný a krvavý incident odohrávajúci sa na jednej z jeho chodieb. "Videl som, že po chodbe beží policajt, ale nevenoval som tomu veľkú pozornosť," opisuje udalosti dvadsaťdeväťročný lekár Yasin Fatine. "Ponáhľal som sa, moje parkovné práve končilo, nechcel som platiť pokutu." 

Lekár (29) sledoval krvavé
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Na dlážke zrazu uvidel dlhú krvavú, asi stometrovú stopu, ako sa ťahá k davu pred jedným z obchodov a začal ju sledovať. Predral sa medzi zhromaždených vydesených zvedavcov a naskytol sa mu otrasný pohľad. "Na dlážke ležali dvaja zranení tínedžeri. Jeden mal poranené rameno a nevyzeralo to veľmi vážne. Lenže druhý veľmi krvácal z kolena."

Lekár (29) sledoval krvavé
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Policajti sa krvácajúcemu mladíkovi snažili pomôcť a chceli zastaviť krvácanie stiahnutím v nadkolennej časti. Lenže obväz, ktorý mali, nijako nepomáhal. Vtom Fatine vytiahol chlapcovi z nohavíc opasok a dostal krvácanie pod kontrolu. Potom sa uistil, že ani jeden z mladíkov nemá aj iné zranenia a počkal na príchod záchranky. 

Pomohol tak policajtom dostať pod kontrolu krvavú a hrozivo vyzerajúcu situáciu. Jedného z aktérov bitky stretol na druhý deň v nemocnici, kde mal službu. Potešil sa, keď videl, že je pacient v poriadku. "Som rád, že som pomohol, ale zároveň ma znepokojuje fakt, že si ani jeden z tínedžerov neuvedomil, ako ľahko mohol prísť o život," krúti hlavou lekár.  

Oboch mladíkov teraz čakajú nepríjemné opletačky s políciou. Jeden z bitkárov je už zatknutý a druhý zatiaľ leží v nemocnici pod policajným dozorom. "Ide o znepokojujúcu udalosť ohrozujúcu životy nevinných ľudí. Musíme všetko preveriť a vyšetriť. Takéto správanie nesmie zostať nepotrestané," vyjadril sa detektív Jackie Dadd. Zároveň požiadal svedkov incidentu, aby kontaktovali políciu a svojimi výpoveďami, prípadne videami a fotografiami, pomohli pri vyšetrovaní.

Viac o téme: BitkaNákupné centrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu