Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Bizarná divadelná hra trvá 24 hodín: Na toto by ste svoje deti určite nezobrali

Bakchus Zobraziť galériu (2)
Bakchus (Zdroj: youtube/Ilia Lezhava)

MADRID - Antické slávnosti bakchanálie upravené pohľadom súčasného extravagantného umelca zažili minulý víkend divadelní diváci v Madride. A hoci sa neviazané hýrenie odohrávalo na javisku, v posledných minútach 24-hodinového predstavenia už aj diváci tancovali a radostne kričali. Niektorí z nich, vrátane španielskeho režiséra Pedra Almodóvara, opustili podľa denníka El Mundo svoje miesta a priamo pri javisku si orgie natáčali.

Pornhub zverejnil štatistiky z minulého roka: To budete čumieť, čo ľudí najviac zaujíma

"Áno, videli sme explicitný sex... ale to bolo ešte to najmenšie," napísala v recenzii v denníku El Espaňol novinárka Prado Camposová po zhliadnutí hry belgického režiséra Jana Fabreho nazvanej Mount Olympus (Hora Olymp), s podtitulom oslava kultu tragédie. Po predstavení sa vraj cítila "opitá zmyslovo, intelektuálne aj emocionálne". Camposová bola jednou zo statočných, ktorí vydržali až do konca tejto extravagantnej hry.

VIDEO Bizarná divadelná hra
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/Ilia Lezhava)

Divadelná performance sa začala v piatok o 19:00, kedy po pár minútach na javisko nastúpili ako prví dvaja nahí muži, a skončila v sobotu v rovnakú hodinu. Medzi tým sa na scéne objavil okrem iného rad nahých hercov a herečiek pomaľovaných farbami, olejom a trblietkami či ovešaných surovým mäsom. V záverečnej scéne štyri nahé herečky "zniesli vajcia" ako sliepka.

Podľa 59-ročného režiséra Fabreho bolo zmyslom predstavenia vyvolať kolektívnu katarziu. Tá sa u mnohých dostavila podľa denníka El Mundo možno vďaka vyčerpaniu. V divadle bola však pripravená oddychová miestnosť a bar fungoval nonstop.

Video nie je vhodné pre maloletých!

Obsahom hry bola veľmi špecifická adaptácia 33 gréckych tragédií, ktorými sprevádzala divákov postava boha vína Dionýza (Bakcha). Asi tri desiatky hercov v nej striedali angličtinu, francúzštinu, nemčinu, holandčinu a taliančinu, v Madride bola hra opatrená španielskymi titulkami. V predchádzajúcich mesiacoch ju videli diváci vo viac ako 15 mestách, vrátane Berlína, Londýna či Paríža. Asi osemsto vstupeniek pre madridské predstavenie sa začalo predávať vlani v júni a podľa denníka El Mundo boli vypredané ešte v ten istý mesiac.

Viac o téme: PredstavenieDivadloSexBakchus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu