Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovenka zažila v bare neuveriteľnú drzosť: Nevedela som, či sa mám smiať alebo plakať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Na Slovensku je pri návšteve reštaurácie zvykom nechávať tringelt. V akej hodnote, to už je na uvážení každého zákazníka, ako veľmi je spokojný so službami, ktoré mu boli poskytnuté. Pár centov dostala aj čašníčka, no nakoniec skončili u niekoho úplne iného. A ona je z toho doteraz v šoku.

Užívateľka sa na facebookovej stránke Priznania a zážitky kuchárov a čašníkov zverila s bizarným zážitkom, ktorý sa prihodil pred pár dňami. Pracuje v bare s herňou a každé ráno k nej chodí jeden pán na kávu, pričom nikdy nenecháva tringelt. V osudný deň za ním prišiel kamarát, ktorý si tiež objednal kávu. Po chvíli sa zdvihol a nechal servírke na stole 1,50. Jedna káva bez mlieka stojí v podniku 1,20, čiže jej nechal 30-centové prepitné. 

Slovenka zažila v bare
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Už-už si chcela žena pozbierať to, čo jej muž nechal, keď sa vtom postavil aj jeho kamarát a stály zákazník v jednej osobe a oných tridsat centov si hodil do peňaženky, akoby sa nič nestalo. "Nevedela som, či sa mám smiať, alebo plakať. Potom som si povedala, že však keď ich potrebuješ, vezmi si ich," napísala poškodená. Na záver podotkla, že dotyčný pán na svojich zvyklostiach odvtedy nič nezmenil a obslužné nenecháva. 

Slovenský čašník sa chcel pochváliť, ako strašne pomohol zákazníčke: Ty si ale chrapúň!

Užívatelia na tento príspevok reagovali rôzne. Mnohí servírke vyčítali, že nič nepovedala a nechala zákazníka odísť s peniazmi, ktoré patrili jej. "Mala si na celú kaviareň nahlas zakričať, aby bol pán tak láskavý a vrátil ti prepitné, ktoré ti vzal zo stola," myslí si Braňo. 

Viac o téme: ČašníčkaPrepitné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu