Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dievčatko (8) trpí vzácnou poruchou, je jedno z milióna: Toto VIDEO vám vyrazí dych

Virsaviya Borunová Zobraziť galériu (3)
Virsaviya Borunová (Zdroj: inspectorviral.com, )

FLORIDA - Má iba osem rokov, no prekonala aj nemožné. Virsaviya Borunová je osemročné dievčatko, ktoré má podľa Národnej organizácie vzácnych ochorení poruchu, ktorou trpí len päť ľudí z milióna.

Dievčatko je pôvodom z Ruska, no žije vo Floride. Narodilo sa s vrodenou poruchou, tzv. Cantrellovu pentalógiou, čiže s rozsiahlou a častokrát smrteľnou poruchou hrude a brucha. Jej srdiečko sa nenachádza  v hrudnom koši, bije jej v strede bruška a to pod tenkou vrstvou kože.

Virsaviya Borun
Zobraziť galériu (3)
Virsaviya Borun  (Zdroj: inspectorviral.com, )

Pojem pentalógia je odvodené z gréčtiny, kde penta znamená päť. Číslo 5 pri tejto poruche symbolizuje 5 telesných porúch ako rozštep hrudnej kosti alebo hornej časti prednej brušnej steny či narušenie prednej časti bránice.

Osem ročné dievčatko je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: inspectorviral.com, )

Za najhoršie štádium poruchy sa považuje stav, kedy srdce pacienta nachádza buď čiastočne alebo kompletne mimo hrudnej dutiny. Vtedy je pacient vystavený najväčšiemu riziku, hrozí  vytŕčanie čriev a orgánov z brušnej dutiny cez pupok.

To je bohužiaľ prípad osemročnej Virsaviye Borunovej z Floridy. Podľa lekárov, deti, ktoré sa s takýmto štádiom Cantrellovej pentalógie narodia, zostávajú nažive len pár dní.

Virsaviya Borunová s jej matkou

Milujúca matka malej Virsaviye sa kvôli doktorovi z Bostonskej detskej nemocnice presťahovala na Floridu. Lekár sa zaviazal, že malú Virsaviyu zoperuje, no na poslednú chvíľu to odvolal, pretože Virsaviya mala v pľúcnej tepne príliš vysoký krvný tlak.

Jej matka sa však rozhodla konať a pre svoju chorú dcérku založila verejnú zbierku.

Osem ročné dievčatko je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: inspectorviral.com, )
​Dnes je Virsaviya Borunová výnimočné, krásne a zdravé dievčatko, ktoré obdivujú nielen lekári, ale i ľudia z celého sveta.

Viac o téme: Virsaviya BorunCantrellova pentalógia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu