Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ľudí fascinuje pulzujúci živočích na VIDEU: Vždy, keď sa niekto priblíži, urobí zvláštnu vec

Pulzujúci živočích Zobraziť galériu (2)
Pulzujúci živočích (Zdroj: youtube/Funn World)

TAMBOPATA - Istému mladíkovi sa podarilo v Peru zachytiť na video zvláštneho pulzujúceho živočícha prilepeného na strom. Neobvyklý tvor pripomína zväzok červíkov, ktoré sa rozhýbu zakaždým, keď sa v ich blízkosti vyskytne nejaký pohyb. Užívatelia sociálnej siete sú fascinovaní.

Pri návšteve Národného parku Tambopata, ktorý je súčasťou Amazonského pralesa, zachytil návštevník Adam Pomerantz na video živočícha pripomínajúceho zámotok červov. Podivná pulzujúca bytosť je doslova prilepená k stromu. Mladíka upútalo, že jej jednotlivé časti sa dali do pohybu vždy, keď v okolí nastal nejaký pohyb. Pri pozornom sledovaní videa jasne vidieť, že červíky sa hýbu každý zvlášť a vždy viac pulzujú na tej strane, z ktorej pohyb prichádza.

Ľudí fascinuje pulzujúci živočích
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/Funn World)

"Toto je veľmi silný obranný reflex. Tým, že sa takto jednotlivé časti rozhýbu, odháňajú možné nebezpečenstvo, najmä vtákov," komentujú zábery biológovia. Zároveň priznávajú, že podobného živočícha ešte nikdy nevideli. Užívatelia sociálnej siete prirovnávajú Adamov nález k mimozemskému stvoreniu a zhodujú sa v tom, že v podobnej situácii by okamžite z miesta objavu zutekali. 

Viac o téme: PeruŽivočíchZáhada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu