Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šokovaní ľudia nemohli uveriť, kto jazdí po Prahe na bicykli: Preboha, veď toho pozná celý svet!

Orlando Bloom
Orlando Bloom (Zdroj: Instagram / Orlando Bloom, )

PRAHA - Istá skupina nadšencov jazdí po Prahe na bicykloch. Nedávno sa však medzi nich priplietla aj jedna hollywoodska hviezda. Slávny herec si od nakrúcania svetového trháku išiel prevetrať hlavu na bicykel a upútal tým mimoriadnu pozornosť miestnych obyvateľov aj turistov, ktorí ho napriek prilbe na hlave spoznali.

Názov Festka Society patrí cyklistickej skupine, ktorá s nadšením jazdí po celej Prahe. Skupinu založil v roku 2011 Michal Moureček spolu s jeho kamarátom Ondrejom Novotným. Michal a Ondrej medzi seba neskôr vzali aj investora Michala Koreckého, miliardára a spolumajiteľa plzenskej Škoda Transportation.

Za šesť rokov si Festka dokázala vybudovať skvelé meno a získať množstvo fanúšikov. Všetok úspech sa začína v ich dielni, ktorá sa nachádza na vinohradskej ulici Jana Masaryka. Od výroby karbónových a titánových kolies na mieru sa v tejto dielni robí aj ultra ľahká konštrukcia, ktorá má do 5 kíl. Bicykle od Festky sa dajú pokojne uniesť v jednej ruke. Cena bicyklov presahuje hodnotu tritisíc eur a spĺňajú všetky kritériá, aby na nich moli jazdiť profesionálni športovci.

Kde sa vzal Orlando Bloom?

Hollywoodsky herec, známy z filmov Pán prsteňov či Piráti z Karibiku, teraz v Prahe nakrúca pre spoločnosť Amazon nový mysteriózny seriál Carnival Row.

Pirát z Karibiku brázdi
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Instagram / Orlando Bloom, )

"Jeden z členov Festka Society je jeho kamarát. Keď Orlando dorazil do Prahy, navrhol mu, že ideálny šport na vyplnenie voľného času a socializácie je cestná cyklistika práve okolo Festky. Tak sa u nás objavil a my sme z neho urobili cyklistu," opisuje Moureček.

Na Bloomovom Instagrame sa počas októbra a novembra objavilo pár fotiek, ako si vychutnáva pivo v lokáli v centre Prahy, jazdí po Prahe športiakom BMW i8, obdivuje Kinterovu výstavu v Rudolfíne a ako sleduje zápas futbalovej Slavie.

„Skúšal rôzne naše bicykle, ale najviac mu sedí novinka Festka Scalatore, ktorú budeme predstavovať budúci týždeň,“ prezradil Moureček.

Orlando Bloom si Festku zamiloval, s cyklistickými zážitkami sa pochválil aj na svojom Instagrame. „Práve som sa vrátil z vychádzky, prešli sme skoro sto kilometrov. Len som sa o to chcel s vami podeliť, pretože som z toho celkom vyšťavený.“ Ich výlet trval vyše tri a polhodiny. 

Moureček s úsmevom podotkol, že: „Orlando nemal problém tých sto kilometrov dať aj v dosť nepríjemnom počasí. Je dobrý, drží tempo a v zjazde patrí k najrýchlejším. Keby som to nevidel, tak tomu neverím. Orlando je prekvapivo normálny a aj po Prahe chodí celkom normálne.“

Festka Society chce s hercom pokračovať v spolupráci. Podľa Mourečeka je možné, že sa herec stane ambasádorom značky.

Viac o téme: Festka SocietyOrlando Bloom v Prahe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu