Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dvojičky sa spolu nerozprávali 20 rokov: Obaja v priebehu pár mesiacov spravili rovnakú strašnú vec

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Veľmi smutne sa skončil život 55-ročných dvojičiek. Po tom, ako David spáchal samovraždu a obesil sa, jeho brat Paul si vzal život rovnakým spôsobom. Napriek tomu, že sa pred dvadsiatimi rokmi pohádali a nekomunikovali spolu, medzi súrodencami zrejme aj tak fungovalo zvláštne, v tomto prípade veľmi smutné puto.

Život bratov Mannových bol ako na hojdačke. Obaja sa zmietali vo finančných a rodinných problémoch a trpeli depresiami. Nerozprávali sa spolu dvadsať rokov po tom, ako sa kvôli pizzi pohádali na rozlúčke so slobodou. Ale keď bol jeden z nich u rodičov, vždy sa pýtal na toho druhého. Akoby sa stále kontrolovali. Ako prvý ukončil život v máji David a Paul ho nasledoval v auguste.

Otrasný osud štyroch malých detí: Rodičia ich opustili a uchýlili sa k hrozivému činu

Oboch dobehol život plný problémov a depresií. Otec troch detí David mal od roku 2005 finančné ťažkosti, pretože dlžil na daniach viac ako 80 000 libier. Manželka ho dokonca udala, že ju napadol. Hoci ho súd oslobodil, situáciu vtedy nezvládol a predávkoval sa liekmi. Problémy Davida postupne ubíjali, prehlbovali depresiu, paranoje a priviedli ho do sporu s najbližšou rodinou a susedmi. Všetko vyvrcholilo 14. mája tohto roku, keď ho polícia našla obeseného vo svojom dome v dedine Fair Oak.

Dvojičky sa spolu nerozprávali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Paul bol tiež veľmi náladový a často upadal do depresívnych stavov. Po tom, ako prišiel o prácu šoféra kamiónu, rozhádal celú svoju rodinu a manželka ho opustila aj s deťmi. Postupne vraj stratil kontakt so svojím synom a správa o samovražde brata ho dorazila už úplne. V auguste sa obesil vo vlastnom dome v Southamptone, kde ho našiel jeho takmer osemdesiatročný otec.

Zdrvený starček a jeho manželka nesú celú situáciu veľmi ťažko. "Prišli sme o oboch synov. Máme vnúčatá, ale bez našich detí sa nám zdá, že sme zostali sami," hovorí. Napriek tomu, ako jeho synovia žili, so ženou ich nikdy nezatratili. Najviac ich trápila tvrdohlavosť, kvôli ktorej nedokázali medzi sebou opätovne nadviazať kontakt. "V detstve boli neoddeliteľní a silnejší Paul vždy ťahal slabšieho Davida. Nikdy by som si nebol pomyslel, že zostanú nerozlučiteľní aj po smrti," trpko skonštatoval smutný otec. 

Viac o téme: DvojičkySamovraždaBratia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu