Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vynálezca šokuje: S robotom bude možné mať deti, TAKTO ich chce vytvoriť

Samantha naberá na popularite Zobraziť galériu (2)
Samantha naberá na popularite (Zdroj: YouTube)

BARCELONA - Tvorca prvého sexuálneho robota tvrdí, že tieto umelé tvory by v budúcnosti mohli nahradiť jedného zo živých partnerov a taktiež by si takýto pár mohol spolu "splodiť" dieťa. Takíto potomkovia by mali mať všetky ľudské vlastnosti aj hodnoty.

Sergi Santos, vynálezca jedného z prvých modelov sexuálnych androidov, ktorý dostal meno Samantha, hovorí, že by mal v budúcnosti rád so svojím robotom dieťa. A je toho ešte oveľa viac. Podľa elektronického inžiniera, ktorý verí, že roboty za nás budú vykonávať rôzne práce a povinnosti a dokonca v rodine nahradia jedného z partnerov, by mohli mať dokonca ľudské vlastnosti a vyznávať naše hodnoty. Jeho asi najodvážnejší plán sa týka vytvorenia umelého dieťaťa, a to tak, že kombináciou vlastnej osobnosti s vlastnosťami robotického partnera vytvorí algoritmus a potom dieťa jednoducho vytlačí na 3D tlačiarni. 

Vynálezca šokuje: S robotom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Santos v súčasnosti žije v Barcelone so svojou manželkou Maritsou Kissamitakyovou, s ktorou sú spolu už šestnásť rokov. Tento muž verí, že jeho vynález zlepší sexuálny život párov. Samantha sa stala slávnou po tom, čo ju minulý mesiac poskytli niekoľkým mužom na festivale Ars Electronica v rakúskom Linzi. Návštevníci boli tak zvedaví, že jej niekoľko častí tela jej zlomili. 

Aj keď to môže byť pre niektorých bizarným fenoménom, roboti na sex sú v ostatnom čase veľmi diskutovanou témou a faktom je, že Santos ich predal už pätnásť. Jessica Szczuková a Nicole Krämerová z Univerzity Duisburg-Essen v Nemecku viedli na začiatku roka rôzne štúdie, počas ktorých sa snažili zistiť, akým spôsobom musia presvedčiť mužov, aby si kúpili sexuálneho robota. Prekvapivo ale takmer až polovica z 263 heterosexuálov priznalo, že by sa im v priebehu nasledujúcich piatich rokov mohli stať sexuálne roboty blízke. Sexuálne roboty podobné Samanthe sa stávajú čoraz populárnejšími najmä v Japonsku, čo spôsobuje pokles aktívneho sexuálneho života medzi pármi.

Viac o téme: SamanthaSexuálny robotSergi santos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu